200 jaar hortensia

Als het aan de hortensiakwekers ligt, wordt 2023 een vrolijk jaar. Het is namelijk precies 200 jaar geleden dat dokter en botanicus Philipp Franz von Siebold naar Japan vertrok en kennismaakte met hortensia. De collectieve promotiecampagne ‘Hydrangea World’ haakt in op de enorme ontwikkeling naar een veelzijdig en kleurrijk assortiment die sindsdien heeft plaatsgevonden. De focus binnen de campagne ligt op het prikkelen van consumenten om dit seizoen (weer) hortensia te gaan kopen. Zowel voor buiten als binnen. Voor de (vak)handel is verkoopondersteunend materiaal beschikbaar om zelf promotie te doen.  

In1823 ging de arts en botanicus von Siebold (geboren in 1796) voor een langere periode naar Japan. In de loop van zijn verblijf hield hij zich niet alleen bezig met de geneeskunde, het oorspronkelijke doel van zijn expeditie, maar ook met de flora en fauna van Japan, het verzamelen van Japanse planten en het documenteren ervan. Ook de hortensia nam hij mee van zijn reis. Na zijn terugkomst begon de teelt in Nederland. Anno 2023 zijn er tientallen soorten in een grote verscheidenheid aan kleuren, vormen en formaten en is de plant niet meer weg te denken uit onze tuinen, maar ook onze huizen.

Kamerhortensia: geschikt voor lagere temperatuur
Hortensialiefhebbers hoeven tegenwoordig niet te wachten tot de zomer: kamerhortensia’s bloeien al aan het begin van het jaar. In januari werden de eerste kamerhortensia’s op beperkte schaal aangevoerd. Het seizoen loopt door tot begin juli. Van medio februari tot en met mei zal de aanvoer het grootste zijn. Dat vanwege de energiebesparing de verwarming dit seizoen lager staat in huizen en op verschillende verkooppunten, maakt niet uit. Kamerhortensia’s bloeien ook uitbundig als de kamertemperatuur rond de 15 graden is.  

Media boost met nieuwe fotografie
De komende weken is vanuit de collectieve promotiecampagne ‘Hydrangea World’ in verschillende Nederlandse, Duitse én Poolse consumentenmedia, zowel online als offline, te zien hoe de kamerhortensia voor een feestje zorgt in elk huis. Er zijn nieuwe inspirerende sfeerfoto’s ontwikkeld, passend bij de laatste woontrends. Deze beelden zijn ook gratis beschikbaar voor de (vak)handel, ter ondersteuning op de winkelvloer.   

Samenwerking Negenmaandenbeurs 
Bij een feestje horen cadeaus. Met haar rijke bloemenzee is de hortensia een populaire kamerplant om te geven. Goede gelegenheden zijn een verjaardag, housewarming, Valentijnsdag en Moederdag. Maar ook voor de geboorte van een baby is de hortensia zeer geschikt! Op de Negenmaandenbeurs, gehouden van 15 t/m 18 februari 2023 in RAI Amsterdam, worden de bezoekers verleid tot het maken van een foto voor grote wanden vol met hortensia’s in de kleuren wit, blauw of roze. Door hun foto te plaatsen op social media, maken zij kans om een hortensia te winnen. Dit thema biedt voor de (vak) handel handvaten voor eigen promotie.   

Inhaken op campagne
Kijk voor meer informatie, inspiratie en digitaal promotiemateriaal op www.hydrangeaworld.com. Meer inspiratie is te vinden op Facebook (Hydrangeaworld) of Instagram (@Hydrangea_world). Beelden en promotiemateriaal voor eigen gebruik zijn tevens op te vragen via info@hydrangeaworld.com.

De collectieve promotiecampagne ‘Hydrangea World’ is een initiatief van alle hortensia aanvoerders van Royal FloraHolland en meerdere Europese hortensiaveredelaars en –vermeerderaars. De campagne wordt uitgevoerd door marketingbureau Concept Factory. In het seizoen wordt promotie gedaan voor zowel kamer- als tuinhortensia. Op de eigen kanalen van Hydrangea World (website en social media) wordt bovendien samengewerkt met de producenten van snijhortensia.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.