Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse orchideeën schitteren tijdens Milan Design Week

Van 16 tot en met 21 april sieren honderden Nederlandse orchideeën Masterly – een tentoonstelling gewijd aan Nederlands ontwerp tijdens de Milan Design Week. Masterly brengt een dynamisch collectief van ontwerpers, kunstenaars, ambachtslieden, bedrijven en hogescholen, elk jaar geselecteerd door de curator en oprichter, Nicole Uniquole. Voor het vierde jaar op rij geven orchideeën het iconische Palazzo Giureconsulti, gelegen in het hart van Milaan, op indrukwekkende wijze kleur.

Orchideeën en design: een perfecte symbiose
Als natuurlijk kunstwerk heeft de orchidee door de eeuwen heen kunstenaars, ontwerpers en liefhebbers van schoonheid geïnspireerd. De levendige kleuren en bijzondere vormen van orchideeën dienen als een tijdloze bron van inspiratie voor design en zijn onmisbaar in het hedendaagse interieur. Niet voor niets kiest Nicole Uniquole voor orchideeën tijdens dé showcase van Nederlands design. Bij binnenkomst in het palazzo trekken de kleurrijke planten onmiddellijk de aandacht en complementeren de designstukken in de ruimte. In metershoge verticale installaties, gearrangeerd door Sand en Spijker uit Delft, is van onder tot boven een rijk assortiment van de hoogste kwaliteit Nederlandse orchideeën te bewonderen.

Traditie: uitdelen van de bloemen
Op de laatste dag van het evenement worden alle orchideeën geschonken aan de inwoners van Milaan. Deze jaarlijkse traditie is een blijk van dankbaarheid voor de gastvrijheid van de stad. In groten getale komen mensen naar het uitdeelmoment om de langbloeiende planten in ontvangst te nemen en thuis nog lang van na te genieten.

Masterly vindt plaats van 16 tot en met 21 april in het Palazzo Giureconsulti, Piazza dei Mercanti 2, Milaan, Italië. Meer informatie is te vinden op www.orchidsinfo.eu.


Bron en fotocredit: Orchidsinfo.eu

Publicatiedatum: