Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jazmin Albarran, Seed Your Future:

"De band van de sector met studenten van universiteiten en middelbare scholen is van vitaal belang voor de groei van de sector"

"Covid-19 heeft studenten meer geïnteresseerd gemaakt in planten en plantgerelateerde carrières. Het is echt leuk om te zien hoe studenten zich realiseren dat er marketing en communicatie is in deze sector en hoe divers deze is. We realiseren ons echter dat mensen zich hier in de Verenigde Staten nog steeds niet bewust zijn van alle automatisering, logistiek, marketing en techniek die bij deze sector komt kijken. We benadrukken de diversiteit en het internationale karakter van deze sector om leerlingen, ouders en leraren bewust te maken van de mogelijkheden die deze sector te bieden heeft," zegt Jazmin Albarran, uitvoerend directeur van Seed Your Future. In dit artikel vertelt ze meer over de achtergrond van Seed Your Future en de initiatieven die deze organisatie heeft genomen om het tekort aan arbeidskrachten in de tuinbouwsector aan te pakken.


Jazmin Albarran, uitvoerend directeur bij Seed Your Future

Een professoreninitiatief
Omdat tuinbouwprofessoren in de VS bezorgd waren over het tekort aan arbeidskrachten in de tuinbouwsector, zochten ze naar een manier om de sector te helpen. Om dit te doen hebben ze een onderzoek opgezet. Als onderdeel van hun onderzoek hebben ze contact opgenomen met professionals uit de sector, studenten en het publiek om een beter inzicht te krijgen in het probleem van het tekort aan arbeidskrachten. Een terugkerend resultaat van de sector is dat studenten en hun ouders weinig kennis hebben over de tuinbouwsector. Bovendien is hun negatieve beeld van de sector een belangrijke factor die jonge mensen ervan weerhoudt om een carrière in de tuinbouwsector te beginnen. Het onderzoek van de tuinbouwprofessoren leidde tot de oprichting van Seed Your Future in 2014. "In tegenstelling tot andere organisaties houden wij ons bezig met allerlei sectoren binnen de tuinbouwsector, waaronder bloemisten-, landschaps- en administratieve carrières," voegt Jazmin toe.

Een informatieknooppunt ondersteund door sectorpartners
Seed Your Future wil een knooppunt zijn waar leerlingen, ouders en leerkrachten meer informatie kunnen vinden over tuinbouwcarrières. Op de website van Seed Your Future staan 140 carrières met bijbehorende functieprofielen. De functieprofielen geven informatie over de opleiding die nodig is voor een bepaalde carrière, salarisverwachtingen, voorbeelden van professionele organisaties en video's en getuigenissen. De website biedt ook informatie over stages en beurzen.


De jaarlijkse conventie van de Society of American Florists

Om de tuinbouwsector aantrekkelijker te maken voor jongere generaties, heeft Seed Your Future partnerschappen gesloten met partners uit de sector", vertelt Jazmin: "We hebben de hulp van partners nodig om in contact te komen met de jongere generatie. Niet alleen omdat we een non-profitorganisatie zijn, maar ook omdat de verbinding van de sector met studenten van universiteiten en middelbare scholen van vitaal belang is voor de groei van de sector. Hoe beter studenten weten wat je doet en hoe je het doet, hoe groter de kans dat ze naar je toe komen voor een baan. We werken bijvoorbeeld al drie jaar samen met de Society of American Florists (SAF) om studenten in contact te brengen met de bloemensector. Iemand moet studenten bewust maken van hun carrièremogelijkheden in de bloemen- en tuinbouwsector. Daarom organiseren we de Green Career Week, een week waarin we tuinbouwbedrijven helpen om relaties op te bouwen met onderwijsorganisaties."


Een impressie van de Groene Loopbaanweek

Voor docenten biedt de organisatie ook voorbereide lessen die gratis gedownload kunnen worden, een loopbaantest voor leerlingen en een YouTube-kanaal met video's over tuinbouwcarrières die ze in de klas kunnen laten zien. Seed Your Feature regelt ook schoolreisjes en presentaties voor de klas. Daarnaast is er Seed to STEM, een professioneel ontwikkelingsprogramma voor docenten van middelbare scholen: "Door middel van deze meeslepende ervaring willen we het voor docenten makkelijker maken om leerlingen te begeleiden bij hun loopbaan. We geven ze rondleidingen bij verschillende tuinbouwbedrijven en elke docent maakt op basis daarvan een les. We willen dit minstens drie jaar lang doen. Dit programma is één van de resultaten van de samenwerking met onze partners, anders zouden we dit 125 dollar kostende programma niet kunnen uitvoeren," legt Jazmin uit. Het programma zal plaatsvinden van 2 juni tot 6 juni 2024.

Lopende ontwikkelingen
Volgens Jazmin is het effect van dit initiatief dat ze geeft inzicht in welke carrières de interesse van studenten hebben: "Studenten vinden IT-gerelateerde banen erg leuk, maar ook banen die te maken hebben met het bedrijfsleven en logistiek. Ik was eigenlijk verbaasd hoeveel enthousiaster ze werden over banen in fabrieken als ze zich realiseerden dat deze banen iets met reizen te maken hebben. We merken ook dat jongeren echt geïnteresseerd zijn in duurzaamheid, omdat ze zich lijken te realiseren dat planten een oplossing kunnen zijn tegen klimaatverandering en de uitdagingen die dat met zich meebrengt."

"In het najaar starten we een onderzoeksproject met als doel meer te weten te komen over wat een stage waardevol maakt voor studenten en collega's. We verwachten dat de resultaten van dit onderzoek ons instrumenten zullen geven die de sector helpen om interessante partnerschappen te creëren. Het onderzoek zal zich richten op de VS, maar ik denk dat deze informatie ook van grote waarde is voor andere landen. Ik denk dat het tekort aan arbeidskrachten in de tuinbouwsector bijna een wereldwijd fenomeen is, Studenten en ouders zijn zich gewoon niet bewust van de mogelijkheden. In dat opzicht wil ik graag vermelden dat ons lesmateriaal en onze diensten net zo goed gebruikt kunnen worden door docenten en bedrijven buiten de VS."

Voor meer informatie:
Seed Your Future
www.seedyourfuture.org

Publicatiedatum: