Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nadia Duran, Voorn Spray Roses en Interplant Roses

"Met deze samenwerking brengen we twee werelden bij elkaar"

Tholen - In de wereld van eventplanners en stylisten zijn bloemen haast niet weg te denken, maar het verhaal achter de bloemen is vaak niet bekend. Afgelopen woensdag introduceerde Australische eventplanner Nadia Duran in samenwerking met Voorn Spray Roses en Interplant Roses haar eigen roos tijdens haar event in de kas bij Voorn. Met deze samenwerking wil ze de wereld van de kweker dichterbij de wereld van bruiloften en evenementen brengen, want er zijn voor iedereen veel kansen en mogelijkheden in een samenwerking.


Foto: Michael Zennaro

Samenwerking
Al zo'n 20 jaar is Nadia actief in de bruidswereld, met inmiddels acht jaar ervaring in het organiseren van bruiloften in wel 40 verschillende landen. Bloemen, en voornamelijk rozen, zijn voor Nadia niet weg te denken in haar werk. Op de evenementen die zij organiseert zijn bloemen op allerlei manieren zichtbaar. Ongeveer een jaar geleden kwam ze in contact met Floral Charm, een bloemenim- en exportbedrijf, waar ze nu alweer een jaar mee samenwerkt. Nadia vertelt: "Door Floral Charm ben ik in contact gekomen met Voorn Spray Roses en ontstond er een langverwachte samenwerking. Ik ben echt verliefd geworden op de rozen, hun vorm en de kleuren. Dat er nu een roos is die naar mij is vernoemd, betekent zoveel voor mij en wat ik wil nalaten aan mijn gezin, familie en de bruidswereld. Ik wil hiermee ook andere stylisten inspireren en laten zien wat allemaal mogelijk is."

Het hart van Voorn
De introductie van de Nadia Duran roos vond plaats in een kas van Voorn Spray Roses in Luttelgeest. 50 gasten uit 21 landen - waaronder haar moeder en zoon - waren hierbij aanwezig en werden ondergedompeld in de wereld van rozen, alles georganiseerd door Nadia zelf. "Voor mij was eerst de vraag: hoe gaan we de roos introduceren? Al snel realiseerde ik me dat de beste manier is voor mensen om naar het hart van Voorn te komen. Zo zien zij wat er achter zo een mooie roos zit, waarom het belangrijk is om bloemen te kweken en waarom bloemen ook duur zijn. Door de wereld achter de bloemen te introduceren, kunnen eventplanners en stylisten ook weer hun klanten informeren. Veel klanten vragen zich af waarom ze zoveel aan bloemen zouden moeten uitgeven, dus educatie is een belangrijk onderdeel van ons werk."


Foto: Michael Zennaro

Een stukje van mij
Dat Nadia jarenlange ervaring heeft in het plannen van unieke evenementen, is bij uitstek bij haar eigen evenement zichtbaar. "Ik wilde de gasten een onvergetelijke ervaring geven met de naamgevingsceremonie van mijn roos. De chef, Michael Cervino, zorgde voor een fantastische gastronomische lunch. In alle gerechten zijn oliën, aroma's of gevriesdroogde stukjes van de Nadia Duran roos gebruikt. Zo droeg iedereen als het ware een beetje van mij mee naar huis. Bij de decoratie was alles puur wit, zodat alleen de bloem opviel." Na de lunch in de kas was het tijd voor een cocktailreceptie in het Waldorf Astoria. "Ik wilde mijn gasten naast het introduceren van de roos, ook de ultieme Nederlandse ervaring meegeven. De grachten en historische gebouwen van Amsterdam konden daarbij natuurlijk niet missen. Tijdens de afterparty op de LuminAir rooftop voelden we ons echt on top of the world. Ik voelde me ook zo dankbaar. Ik ben geboren in Mexico en ik heb zoveel meegemaakt in mijn leven om nu op dit punt te komen waar ik niet uitgenodigd ben door anderen, maar zelf gastvrij mag zijn."


Nadia met haar zoon en moeder. Foto: Michael Zennaro

Bloemenveiling
Vrijdag 5 juli was de officiële lancering van de Nadia Duran roos op de bloemenveiling in Aalsmeer, waar Nadia kort wat vertelde over haar roos richting de bedrijven die vrijdagochtend vroeg aan het bieden waren: "Ik mocht op de plek van de veilingmeester mijn roos introduceren op de veiling. De hele dagopbrengst van de Nadia Duran roos van vrijdag gaat naar Fidem Foundation, zij helpen vrouwen en jonge meiden in heel Europa met mentale gezondheid en algemeen welzijn. Ik ben naast eventplanner ook spreker en doe veel conferenties over mentale gezondheid, daarom koos ik deze stichting om vrouwen die het moeilijk hebben te helpen. Ook mijn roos weerspiegelt hoe ik mijzelf en andere vrouwen wil zien, met een sterke kleur in de kern die steeds zachter wordt naar buiten toe."


Foto: Michael Zennaro

Inspireren
Nadia sluit af: "Uiteindelijk is dit allemaal inspiratie voor stylisten, planners én mijn familie dat elke droom uit kan komen. Mensen inspireren is mijn ultieme doel. Aan de andere kant is dit ook een kans voor de kwekersindustrie, want met deze samenwerking brengen we twee werelden bij elkaar. Voorn Spray Roses, samen met Interplant Roses, is nu aan de hele wereld voorgesteld en ze geven het voorbeeld hoe kwekers hun merk kunnen opbouwen en connecties kunnen maken om zichzelf te presenteren. De kweker ziet op zijn beurt weer wat voor magisch moois er wordt gecreëerd met zijn rozen. We hebben elkaar echt nodig."

Voor meer informatie:
Voorn Spray Roses
Tel: +31 (0)527202555
www.voornroses.com

Interplant Roses
Tel: +31 (0)85 – 0665111
www.interplantroses.nl