Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Takii en Van Gogh Museum 'flashen' de Sunflower

Met een verrassende en vrolijke Sunflower Flash luidden Takii en het Van Gogh Museum de zomer van 2021 in. De bloemisten van The Wunderkammer gaven hun creatieve uiting aan Van Goghs wereldberoemde inspiratiebron: de zonnebloem. Het resultaat: bloemenkunst op drie locaties in Amsterdam waarmee het publiek een zonnige zomer vol zonnebloemen inspiratie werd gewenst.

De Sunflower Flash Amsterdam is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Takii en het Van Gogh Museum. De Japanse zaadveredelaar is sinds 2015 partner van het Van Gogh Museum en ontwikkelaar van ‘Sunrich - Van Gogh’s Favorite’ zonnebloemen. Voor deze gelegenheid werden de bloemisten van The Wunderkammer uitgenodigd om zich uit te leven met de Sunrich-collectie en zich te laten inspireren door de werken van Van Gogh. De bloemenkunst werd met het publiek gedeeld op de Nieuwmarkt, bij Station Bijlmer ArenA en op het Mosplein in Amsterdam.

Zonnebloemen-schilderijen behoren tot de bekendste werken van Vincent van Gogh. In het Zuid-Franse Arles, in 1888 en 1889, schilderde hij in totaal vijf grote doeken van zonnebloemen in een vaas waarvan er een in de vaste collectie van het Van Gogh Museum te zien is. De bloemen, geschilderd met drie tinten geel ‘en anders niets’, waren voor Van Gogh het symbool voor inspiratie, vriendschap en dankbaarheid.

Net zoals Van Gogh, laat The Wunderkammer zich inspireren door de zonnebloemen en daarmee zien dat het mogelijk is een voorstelling te maken met veel varianten van één kleur zonder aan zeggingskracht in te boeten.

Voor meer informatie:
Takii Europe
Hoofdweg 19
1424 PC De Kwakel
+31(0)297-345 700
www.takii.eu

Publicatiedatum: