Dümmen Orange voegt nieuw heldergeel ras toe aan Ditto-familie

Ditto Yellow is het nieuwe ras in de Ditto-Familie van Vitamum-bolchrysanten van Dümmen Orange. Met zijn schitterend gele bloemen is het de zesde kleur in de groep - naast helder Pink, Dark Pink, Dark Orange, White en Lemon.

Ideaal voor kleinere potmaten
Ditto Yellow heeft de ideale eigenschappen voor de teelt in 9 tot 15 cm potten. Het ras is daarbij uitstekend geschikt voor zowel de verduisterde als normale teelt. De planten groeien compact en er zijn daardoor slechts weinig groeiregulatoren nodig. De genetische eigenschappen zorgen bovendien voor een betrouwbare teelt tot een uniform eindproduct.

Lange houdbaarheid van de bloemen
De reactietijd van het nieuwe ras is - net als bij de andere kleuren uit de Ditto-familie - ongeveer 5,5 weken. Vanaf het moment dat de eerste knoppen zich openen tot de volle bloei is de ontwikkeling heel geleidelijk. De gehele bloeifase duurt dan ook bijzonder lang. De schitterende bloemkleur is bij alle rassen uit de familie zeer intens en van hoge kwaliteit. Dat betekent dat de kleur niet vervaagt. Bovendien gaan de kleine tot middelgrote dubbele bloemen perfect samen met de hele plantopbouw.

Voor de teler is het een absolute win-winsituatie: Ditto Yellow is een prachtige toevoeging aan de Ditto-familie, en het is net als de andere vijf kleuren een Vitamum die geschikt is voor de afzet halverwege het bolchrysanten-seizoen (“mid-season”), welke rond week 36 kleur tonend is.Voor meer informatie:
Dümmen Orange
www.dummenorange.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.