Digitale beeldverwerking en -analyse voor fenotypering planten

LemnaTec, gevestigd in Aken, ontwikkelt sinds 1998 hardware en software voor fenotypering van planten. Deze systemen maken gebruik van digitale beeldverwerking voor toepassingen in onderzoek en ontwikkeling, die worden gebruikt in de veredeling, wetenschap, agro- en biotechnologie en in de zaadindustrie.

"Digitale hulpmiddelen zijn de sleutel tot moderne fenotypering," zegt Fred Corbett van LemnaTec. "Mendels visuele inspectie van erwtenkruisingen heeft baanbrekende ontdekkingen in de genetica mogelijk gemaakt en zelfs in de 21e eeuw zijn fenotypische gegevens essentieel voor plantenonderzoek en -veredeling. Vandaag de dag worden computerondersteunde analyse en machinaal leren gebruikt voor oplossingsgerichte fenotypering."

Links op de foto de Seedaixpert

Naast op maat gemaakte oplossingen voor complexe onderzoeksvraagstukken, bijvoorbeeld grote installaties voor kassen en open veld systemen, levert LemnaTec een scala aan producten voor routinetoepassingen in de fenotypering en voor zaadtesten.

"De klassieke 'werkpaarden' voor digitale fenotypering zijn beeldsensoren, met name hoge resolutie industriële camera's, zoals bekend uit andere gebieden van beeldverwerking. Deze verstrekken gegevens over de grootte, de vorm en de kleur van de testobjecten," legt Fred uit.

"Voor de analyse van fysiologische eigenschappen winnen ook complexere sensorsystemen aan belang, zoals fluorescentiecamera's die, in combinatie met speciale verlichting en filters, gegevens over de prestaties van het fotosynthesesysteem van planten leveren. Toepassingsgerichte analysesystemen omvatten ook methoden voor de evaluatie van plantenziekten en -plagen."

Digitale zaadtest
De door LemnaTec ontwikkelde digitale zaadtest is een toepassing die is afgeleid van fenotypering en die waardevolle diensten levert in de zaadindustrie en voor genenbanken bij het bepalen van kiemcapaciteit, kiemkracht en zaadkwaliteit.

"De ervaring die is opgedaan met talrijke grootschalige installaties en laboratoriumsystemen is verwerkt in een nieuwe productlijn die beeldherkenningsoplossingen biedt voor betrouwbare documentatie, analyse en evaluatie van gegevens."

Seedaixpert
De Seedaixpert behoort tot de nieuwe Aixpert productreeks en is geschikt voor kiem(plant)proeven op papier. "Een eenduidige beeldvorming en analyse maakt de gegevens reproduceerbaar en gestandaardiseerd. Moderne beeldverwerkingsalgoritmen, waaronder machinaal leren, zorgen voor betrouwbare en uitgebreide gegevens, waarvan de kwaliteit en de informatie-inhoud de klassieke visuele beoordeling overtreft. Bovendien kunnen de digitale beeldgegevens op elk moment worden opgevraagd, zodat een volledige documentatie van de monsters is gegarandeerd," besluit Fred.

Voor meer informatie:
Fred Corbett
LemnaTec GmbH
Nerscheider Weg 170
52076 Aken, Duitsland
+49 2408 9818514
fred.corbett@lemnatec.de
www.lemnatec.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.