Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rasbeschrijvingen eenvoudiger toegankelijk via website Raad voor plantenrassen

Vanaf 15 juni zijn de rasbeschrijvingen gekoppeld aan de rassen die in het Nederlands Rassenregister (NRR) staan. Men kan nu vanuit het NRR direct de rasbeschrijving en/of de bijbehorende foto's raadplegen, en hoeft niet langer, zoals voorheen gebruikelijk was, eerst naar de website van Naktuinbouw te surfen.

Op de website van de Raad voor plantenrassen kan men de rasbeschrijvingen raadplegen via het Nederlands Rassenregister. Na het selecteren van het ras klikt men door naar de Rasgegevens en vindt men de rasbeschrijving en/of foto’s. De rasbeschrijving kunnen ook als PDF gedownload worden. Dit zijn de rasbeschrijvingen en eventuele foto’s (van met name siergewassen) van rassen die vanaf 2009 in het NRR staan.

Bedrijven, collega-onderzoekstations, de Raad en Naktuinbouw kunnen nu op een gebruiksvriendelijke(re) manier de rasbeschrijvingen raadplegen.

"Aangezien er maandelijks ongeveer 120 rasbeschrijvingen bijkomen zijn we blij dat we dit tegelijk met de verhuizing konden automatiseren. Dat bespaart veel tijd. We hopen het niet, maar mocht u tegen een bug aanlopen of een verbeterpunt zien, laat het de Raad voor plantenrassen weten via het contactformulier op de website."

bron: Naktuinbouw

Publicatiedatum: