Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schoneveld Breeding

"Sterke genetica is de basis voor de hele sierteeltketen"

Een eindproduct van topkwaliteit begint met goed uitgangsmateriaal. Schoneveld Breeding biedt sterke genetica als uitgangsmateriaal voor de rest van de keten. "Wij zijn de eerste schakel in een keten waarin meerwaarde voor alle ketenpartners centraal staat. Alle zaden van Schoneveld Breeding groeien uit tot sier- en potplanten met een compacte, ronde plantopbouw, sterke bloemstelen, lange houdbaarheid en grote bloeirijkheid. Dat bieden we al jaren en dat blijven we ook doen voor generaties na ons."


Area manager Huub van Oorspronk vertelt over de nieuwste ontwikkelingen & varieteiten

Veredeling en selectie
"Een mooi voorbeeld van onze sterke genetica is de nieuwe generatie cyclamen Leopardo. Het DNA van deze grootbloemige cyclaam is veredeld en in warme klimaten geselecteerd op hittetolerantie en een snelle bloei al vroeg in het seizoen. Ook is er het kwaliteitsstempel Best for outdoor, een selectie cyclamen die jarenlang is getest op buitengebruik. Alleen die soorten en kleuren die zich kranig weren tegen de elementen komen in aanmerking voor dit kwaliteitsstempel."

Meerwaarde creëren
Het is belangrijk voor alle ketenpartners meerwaarde te creëren; het gaat om méér dan alleen het verkopen van zaden. Daarom biedt de veredelaar toegevoegde waarde door teeltadvies en verkoopondersteuning aan de hele sierteeltketen. "'Alleen ga je snel, maar samen kom je verder', is een veelgehoord credo binnen Schoneveld Breeding. Daarom gaan we graag samenwerkingen aan. Zo maken we onderdeel uit van telersvereniging Touch Me+ en werken we in Europa exclusief samen met telersvereniging Addenda. Ook vragen we ons bij de ontwikkeling van nieuwe rassen vanaf het begin af hoe we deze het beste in de markt kunnen zetten om zo voor alle ketenpartners meerwaarde te creëren."

Toekomstgericht
Om te zorgen dat deze manier van werken ook voor volgende generaties volhoudbaar is, zet men in op een zo duurzaam mogelijke teelt. "Dat betekent een teelt waarbij zo min mogelijk remmiddelen, gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen nodig zijn. Ook gebruiken we in ons eigen productieproces een volledig gesloten watersysteem en gaan we voor potplanten met een lange houdbaarheid. Het gaat om veredeling voor nu én voor de toekomst. Voor ons geldt altijd: #plantmorevalue."

 

Voor meer informatie:
Schoneveld Breeding
Dinja Lankhorst
Sluinerweg 15
7384 SC Wilp
T: (0)571 271717
E: [email protected]
www.schoneveld-breeding.com

 

Publicatiedatum: