Juan Damian Requena, Continental Breeding, over nieuw rozenvariëteit Bromo

Genoemd naar een vulkaan, gedraagt zich als een vulkaan

Hij is genoemd naar een vulkaan, niet alleen vanwege de stralende oranje kleur, maar ook vanwege de sterke teelteigenschappen, die het op alle drie de testlocaties in Kenia, Colombia en Ecuador constante resultaten heeft laten zien. Dat is Bromo, een nieuwe varieteit van Continental Breeding.

Het team van Continental Breeding op de IFTF 2019 in Vijfhuizen

Kenmerken
De naam van dit nieuwe ras komt van de Bromo-vulkaan in Indonesië en volgens Continental Breeding's Juan Damian Requena werd deze naam gegeven omdat hij het een 'vulkaan' van een variëteit noemt. "In het veld is het een zeer sterk groeiende variëteit. Vanaf het planten zien we bij Bromo de bijzondere eigenschappen van een winnaarsras, een uniforme bloei en met een gemiddelde steellengte van 50 tot 80 cm. Bovendien zijn we erg in onze nopjes met het glanzende blad, waardoor het een "warmtetolerante variëteit" is en bestand is tegen ziekten."


Deze twee foto's zijn gemaakt bij Maxiflores (Colombia)

Verschillende kleurschakeringen mogelijk
Volgens Requena maakt de combinatie van de stralende oranje kleur en het glanzende blad de bloem uniek. Een beetje afhankelijk van het type plastic waaronder het geteeld wordt kunnen verschillende kleurtinten worden bereikt. "Als deze variëteit onder plastic voor rode rozen groeit, zal de kleur glanzend oranje zijn, een veelgevraagde tint in de markt. Echter, een teler kan ook een donkerdere tint in de bloemblaadjes bereiken, zoals een vintage tint als Bromo onder plastic voor bicolors groeit. Deze kleur is meer voor de niche markt."

Beschikbaar voor verschillende markten
De robuuste eigenschappen van dit nieuwe ras manifesteerden zich al vroeg in de plaats van herkomst, de regio Andalusië (Zuid-Spanje), maar kwamen al snel ook in andere landen tot uiting. Met een uitgebreide evaluatie van Bromo bij de Alkavat groep in Ecuador, heeft het ras een mooie opmars gemaakt in de markt. Al snel kwam het ras in Colombia terecht waar Maxiflores en Aguaclara het hebben geplant. In Kenia is Xpression Flora de eerste kwekerij geweest die met de teelt van Bromo is gestart. "Samen met deze deskundige kwekers kunnen Bromo beschikbaar maken voor verschillende markten."


Rozen links zijn geteeld bij Alkavat (Ecuador) en rozen rechts bij Xpression Flora (Kenia)

Toenemende vraag
Omdat de vraag sterk toeneemt, werkt Continental Breeding op dit moment aan het versnellen van de beschikbaarheid van plantmateriaal.

Voor meer informatie:
Juan Damian Requena
Continental Breeding
jdemianrequena@plantascontinental.com
www.plantascontinental.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.