Interplant Roses

Babylon Eyes collectie steeds verder uitgebouwd

Familiebedrijf Interplant Roses B.V. is al bijna 60 jaar rozenveredelaar en voornamelijk bekend om de ontwikkeling van snijrozen met als paradepaardje de trosroos. Maar ook in het tuinrozensegment timmert Interplant flink aan de weg. Een succesvolle noviteit met toenemende vraag is de Babylon Eyes collectie.

De Babylon Eyes roos is een fraaie struikroos, compact en robuust en bovenal een doorbloeier, wat bijzonder is te noemen. Ook bijzonder is de tweekleurige bloem: de kleur van het hart, oftewel het oog, is afwijkend van die van de bloemblaadjes. Deze oogrozen, zoals ze ook wel worden genoemd, zijn daaraan direct herkenbaar. De roos heeft meerdere toepassingen: in de border, in potten, in bakken op het balkon en terras en in hanging baskets. Het is een sterke roos, geschikt voor het Nederlandse klimaat.

Inmiddels is sinds de introductie enkele jaren geleden, het assortiment flink verbeterd. Hierdoor is de wereldwijde vraag naar het product toegenomen. De rassen van Babylon Eyes zijn afgelopen jaar ook getest in potcultuur, wat goed heeft uitgepakt. Daarnaast zijn de Babylon Eyes geschikt om te stekken en te oculeren.  

Om te beginnen wordt er gekruist met gezonde rozen waar de goede eigenschappen uitgehaald worden. Met deze ouderplanten, oftewel goede geniteurs, wordt doorveredeld. Hierna start het langdurige proces van testen, testen en nog eens testen. Alleen de allersterkste rassen blijven over. Deze worden vermeerderd en vervolgens buiten in het veld getest. Na het eerste selectiejaar blijven er nog maar enkele geschikte kandidaten over. In het bloeiseizoen dat volgt, worden kwekers uitgenodigd om de rassen te beoordelen en zelf te testen. Als dan blijkt dat zij, maar ook de eindgebruikers tevreden zijn, komt het ras op de markt. Inmiddels zijn Gebr. Seuren Rozenkwekerij in Lottum en Jac. Verschuren Pechtold in Haps de succesvolle Nederlandse kwekers van deze mooie productlijn.

Meerdere soorten uit de  Babylon Eyes Collectie hebben de afgelopen tijd prijzen gewonnen in binnen- en buitenland, onder meer bij het Internationale Rozenconcours in Den Haag, maar ook bij gerenommeerde concours in Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Op de website van Interplant, onderdeel ‘Garden Roses’ is het complete en vernieuwde assortiment te vinden van deze unieke, karakteristieke serie.

 

Interplant Roses B.V.
E: mail@interplant.nl
www.interplant.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.