Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sakata kleurt Artis met bloemenzee

Ook dit jaar worden bezoekers van Artis in Amsterdam verrast met een kleurrijke zee van SunPatiens. Net na het Minangkabause huisje en voor de huisvesting van de Anoa, de kleinste van alle wilde runderen, worden bezoekers verrast door een uitbundige bloemenpracht.

Dit kleurrijke Indonesische hoekje in Artis staat symbool voor Sakata’s ‘Give back to Nature’ project. In 2006 heeft veredelaar Sakata Seed Corporation een overeenkomst gesloten met Indonesië (IAARD) voor toegang tot inheemse planten, waar SunPatiens uit is voortgekomen.

De overeenkomst die destijds was gesloten met Indonesië was een voorloper op het huidige Nagoya Protocol. Dit protocol schept rechten en verplichtingen voor landen die het ondertekenden met betrekking tot toegang en gebruik van lokale genetische bronnen. Dat houdt in dat voor elke SunPatiens die wordt gekocht, er een bedrag terug gaat naar Indonesië ten behoeve van lokaal onderzoek met betrekking tot het behoud en ontwikkeling van biodiversiteit.

In het kader van deze overeenkomst en het concept van ‘Give back to Nature’ heeft Sakata besloten om Artis te ondersteunen door middel van de adoptie van de Anoa en het Minangkabause huisje, welke beide hun oorsprong vinden in Indonesië. Behalve de adoptie sponsort Sakata de bloemenzee van SunPatiens en sinds dit jaar ook de recent geïntroduceerde Begonia Viking Red on Chocolate.

Publicatiedatum: