Anthuriums sieren gourmetfestival ‘Chefs at the Parc’

Van 24 tot en met 27 mei stonden anthuriums decor tijdens het  fine dining-festival ‘Chefs at the Parc’. Op het landgoed van boetiekhotel Parc Broekhuizen in Leersum, bereiden meer dan 25 internationale topchefs – samen goed voor ruim 50 Michelinsterren – de meest bijzondere gerechten voor hun gasten.

Dit vierdaagse culinaire evenement draait om het prikkelen van alle zintuigen en daarbij kunnen bloemen in de aankleding niet ontbreken.

Anthuriums voor Parc Broekhuizen
Internationaal meesterbinder Menno Kroon is vaste bloemist van Parc Broekhuizen en hij was vanzelfsprekend designer van de aanwezige anthuriumcreaties.

Vanwege de kracht en elegantie van anthuriums past de bloem perfect in de entourage van Parc Broekhuizen. “Ik denk dat de anthurium in een soort vernieuwde liefde aan het komen is door de kleur. Ik gebruik het vaak als een kleurvlak want ik vind de kleurintensiteit van de bloem heel erg leuk,” aldus Kroon.

"Wij, meesterbinders, kijken met andere ogen naar de toepassing van bloemen. Het is de kunst om er kunst van te maken en daarbij kijk ik heel goed naar het algemene beeld en dat de bloemstukken bij de ruimte passen. Hetzelfde wat de chefs doen in de keuken, die altijd op zoek zijn naar een soort nieuwe combinatie en dat maakt het zo interessant."

Voor de anthuriumkwekers is dit event een gelegenheid om hun product op een mooie manier in de spotlights te zetten. “Tijdens dit internationale event van Parc Broekhuizen is duidelijk zichtbaar hoe goed anthuriums passen in een exclusieve omgeving en hoe bloemen in de horeca de ervaring van de gasten kunnen versterken. Het is een unieke samenwerking en smaakt naar meer”, zegt anthuriumambassadeur Claudia Broch.

Bron: Stichting Promotie Anthurium 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven