Grootouderdag gevierd met ruim 1000 opa's en oma's

Ruim 1000 opa's en oma's, kinderen, klein- en achterkleinkinderen vierden afgelopen weekend met elkaar Grootouderdag. In woon-zorgcentra en bibliotheek in Deventer en in woon-zorgcentra in Apeldoorn, Vaassen, Epe en Heerde. Onder het genot van een drankje en een hapje en speciale Grootouderdag petitfour, werd iedereen met zang en muziek onthaald en werden vooral veel familieverhalen verteld. Ontroerende, grappige, unieke verhalen, met als rode draad de bijzondere rol en aandacht van grootouders voor hun klein- en achterkleinkinderen. Als waardering werden enkele verhalen met een boek beloond.

Hans Bol en Carel Jansen van de Felini Foundation

In Amersfoort was het op zaterdag 6 oktober in dorpshuis De Neng in Hoogland grootouderdag. Carel Jansen, bestuurslid van de Felini Foundation opende de festiviteit. Het werd een gezellige, feestelijke middag met live muziek, bloemenworkshops en Italiaanse lekkernijen. Speciale gastspreker was Hans Bol, gemeenteraadslid voor de ChristenUnie.

De Bibliotheek Deventer organiseerde zaterdag 6 oktober een grootouderdag in de nieuwe bibliotheek aan de Stromarkt. Er kwamen veel bezoekers op af. De kinderen, opa’s en oma’s hebben een leuke dag voorgeschoteld gekregen door Openbare Bibliotheek Deventer. De kinderen kregen kleurplaten en konden zichzelf laten tekenen door kunstenaars. Tegen het einde van de dag werd er een reis naar Italië uitgereikt aan een kleinkind die een bijzonder verhaal had gemaakt over haar grootouders.

Prijsuitreiking in de bibliotheek van Deventer

Het recept voor Grootouderdag is : generaties bij elkaar, vertellen, luisteren, aandacht en liefdevolle zorg. Alle opa's en oma’s worden extra in het zonnetje gezet en bloemen voor iedereen.

bron: Felini Foundation  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven