Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lisianthus Open Dag bij Sakata Ornamentals

Vorige week, op 19 en 20 september, heeft veredelaar Sakata Ornamentals traditiegetrouw de Lisianthus Open Dag georganiseerd in de kas van teler Hans vd Lugt in Gravenzande. Een selectief Lisianthus gezelschap was uitgenodigd die zich, letterlijk en figuurlijk, warm heeft kunnen lopen voor de nieuwste Lisianthus ontwikkelingen.



Lisianthustelers, jongeplantenkwekers en inkopers waren uitgenodigd om de bloeiproeven te bekijken onder begeleiding van Sakata’s specialisten. Met veel interesse en een kritisch oog werd er naar de nieuwste ontwikkelingen in het Lisianthus assortiment van Sakata gekeken. De nieuwe Lisianthus variëteiten werden in een uitgebreide proef vergeleken met Sakata’s huidige commerciele soorten en competitieve rassen. Maar liefst 92 soorten, waarvan 27 experimentele, zijn door de kenners onder de loep genomen. Er was met name veel interesse voor de nieuwste introducties van de dubbelbloemige Rosita series en veel lof over ontwikkelingen in de speciale Alissa soorten, maar ook de nieuwste enkelbloemige Piccolo soorten scoorden hoog op de lijst.



Lisianthus, oftewel Eustoma Grandiflorum, komt van oorsprong uit Noord-Amerika. Daar was ze te vinden in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden. In de jaren '30 van de vorige eeuw is ze echter verder veredeld in Japan; vandaar haar bijnaam 'Japanse roos'. De Lisianthus staat bekend om haar krachtige symboliek. Waardering, dankbaarheid en charisma zijn dan ook kenwoorden van de Lisianthus, daarnaast kan ze veelzijdig worden gebruikt en heeft ze een uitstekend vaasleven. Dankzij vele jaren van veredeling en selectie is er tegenwoordig een Lisianthus assortiment dat goed onder de moderne Nederlandse omstandigheden te telen is. Sakata Ornamentals is trots op haar Lisianthus assortiment en streeft dan ook naar waarborging van kwaliteit, diversiteit en innovatie.
 
Voor meer informatie:
Sakata Ornamentals
www.sakataornamentals.eu
 
Publicatiedatum: