Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leo Ammerlaan, Van der Lugt en Grow Group

Grote fusie in opkweek aanstaande

Drie Nederlandse plantenkwekers maken met ingang van vandaag bekend dat zij het voornemen hebben te fuseren per 1 januari 2018. Het gaat om plantenkwekerij Leo Ammerlaan, plantenkwekerij Van der Lugt (beide uit Bleiswijk / Berkel & Rodenrijs) en de Grow Group (uit Naaldwijk met vestigingen in Bergschenhoek, Baarlo en Kessel). 



De drie worden daarmee één van de grootste marktpartijen in Nederland met een gezamenlijk kasoppervlak van circa 55 hectare. Samen is er zéér veel expertise in de opkweek van groenten- en sierteeltplanten, in binnen- én buitenland. De combinatie presenteert zich onder de groepsnaam Plantise en is klaar voor de toekomst.

De afgelopen maanden is samen onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en er is bij de drie directies vertrouwen gegroeid en enthousiasme ontstaan over de kansen bij een vergaand samenwerkingsverband met voor ieder gelijkwaardig zeggenschap.

Kansrijke samenwerking
De drie partijen werken de komende maanden aan een volledige fusie op basis van gelijkwaardigheid. "Alleen vanuit volledig commitment aan elkaar willen we uitgroeien tot een krachtige partij in de branche", verklaren ze. "De fusieonderneming zal beter kunnen inspelen op marktontwikkelingen, benodigde expertise, kennisdeling en hogere kwaliteitsnormen vanuit een efficiënte schaalgrootte, scherpere inkoop en met ambities voor verdergaande internationalisering en ontplooiingskansen voor medewerkers."

"Zo wordt een stevige basis voor groei gelegd, die de volledige instemming heeft van de directies, aandeelhouders en aan hen én aan de medewerkers nieuwe kansen biedt, ook als de vertrouwde omgeving na soms meer dan 100 jaar familiebedrijvigheid straks gaat veranderen."

Verdere invulling
In de komende maanden wordt er verder invulling gegeven aan de voorgenomen fusie en wordt deze in detail uitgewerkt met stafmedewerkers, MR/OR, banken en fiscus. "Slagvaardigheid, geleidelijkheid én zorgvuldigheid zijn daarbij belangrijke vertrekpunten."

Voor dit traject is Jos Stoit vrijgemaakt als fusiedirecteur. Hij blijft daarnaast voor een beperkt aantal uren ook algemeen directeur bij Van der Lugt.
Publicatiedatum: