Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Portret van een bijzonder bloemistenduo

Mooiwatplanten doen presenteert met regelmaat portretten van bijzondere bloemisten. Of, zoals in dit geval, een bloemistenduo, genaamd Pyrus uit Schotland. Zij, Natalya Ayers en Fiona Inglis, hebben een bijzondere kijk op hun Schotse omgeving, op bloemen en kunst. Een combinatie die het duo een spraakmakende reputatie opleverde en in onderstaande vertellen zij over wat ze doen (bron: Mooiwatplantendoen)

Fiona Inglis: “Ik denk dat wat ons anders maakt dan andere bloemisten, is dat wij focussen op imperfecties. Het zijn de imperfecties die dingen echt bijzonder maken. Dus als we een bloem hebben die een hele interessante vorm heeft, maar twee knoppen in plaats van één dan is dat de bloem die opvalt in plaats van de zogenaamde perfecte bloem.”


foto: Mooiwatplantendoen

Gebruik je omgeving
Het Schotse landschap is een grote inspiratiebron voor het artistieke duo achter Pyrus. “We werken met de seizoenen. In de winter hebben we soms weinig om mee te werken. Dan gaan we naar buiten om te kijken wat we daar kunnen vinden, zoals mooie takken waar prachtig mos op zit. Het is ongelofelijk wat je buiten tegen komt. We beperken ons dus niet alleen tot bloemen, we gebruiken allerlei natuurlijk materiaal.“

Kijk met een artistieke blik
Naast het gebruik van ander natuurlijk materiaal, verklapt er nog iets de artistieke visie van Natalya en Fiona. Beiden zaten op de kunstacademie en dat kun je zien.

“In plaats van dat we naar bloemen kijken vanuit het oogpunt van schoonheid, proberen we er creatiever naar te kijken. We focussen op vorm en beweging. We maken bijvoorbeeld veel installaties en beeldend werk van bloemen in plaats van zomaar een arrangement. Onze achtergrond in de kunst heeft ons daarin zeker beïnvloed.”



En een laatste tip
“Als we lesgeven of mensen advies geven, zeggen we meestal dat ze goed moeten kijken naar bloemen. Dus begin met een paar bloemen en denk na over de vorm en hoe de kleuren samen gaan. En denk aan het gevoel dat je wilt creëren: zacht en romantisch of rustiek en sterk of juist warm en rijk. Het is verleidelijk om alles samen te binden maar soms kun je er een kwart van de bloemen weer uit halen. Dan is het resultaat mooier omdat je alle bloemen kunt zien als individuele stelen, in plaats van dat ze tegen elkaar op moeten bieden in een arrangement.”

Publicatiedatum: