MPS B, C, D-vignetten vervallen als marketinginstrument

Op 31 augustus ontstaat er een nieuwe koplopersgroep met de status MPS-A+. Een groot deel van de deelnemers zal dan nog altijd MPS-A scoren. Daarom heeft MPS besloten om de marketinguitingen B, C en D te beëindigen. Er zullen dus geen vignetten meer worden verstrekt met de marketinguitingen B, C en Participant (D). De status B, C blijven wel overeind als score indicator.

MPS werkt momenteel aan een alternatief: een algemene uiting met MPS-nummer met een link naar de website van MPS ter verificatie van de status. Dit borgt tracking en tracing, verificatie en duidt in de uiting niet direct op een status. Deze is te gebruiken voor elke certificering. MPS-B en -C blijven als status wel bestaan. Deze worden ook getoond op het certificaat, veiling klokfront en in de publicatielijsten van MPS. Alleen wordt er geen logo meer aan gekoppeld. De status B, C blijven wel overeind als score indicator, als verbeterinstrument en als monitoringtool in de bedrijfsvoering.

Het participant vignet (D) komt te vervallen. De reden hiervoor is dat een deelnemersvignet alleen maar verwarrend kan zijn. Deze status mag niet de indruk wekken dat een bedrijf qua milieucertificering alles op orde heeft. Het gaat bij MPS-ABC om certificering en een milieuklasse en niet om deelnemen aan een programma. Vanaf 31 augustus zullen bij de nieuwe MPS-ABC kwalificatieronde de status Participant (D) en "-" (streepje) aangeduid worden met de status: Non Qualified.


bron: AgriHolland / MPS

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven