Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MPS B, C, D-vignetten vervallen als marketinginstrument

Op 31 augustus ontstaat er een nieuwe koplopersgroep met de status MPS-A+. Een groot deel van de deelnemers zal dan nog altijd MPS-A scoren. Daarom heeft MPS besloten om de marketinguitingen B, C en D te beƫindigen. Er zullen dus geen vignetten meer worden verstrekt met de marketinguitingen B, C en Participant (D). De status B, C blijven wel overeind als score indicator.

MPS werkt momenteel aan een alternatief: een algemene uiting met MPS-nummer met een link naar de website van MPS ter verificatie van de status. Dit borgt tracking en tracing, verificatie en duidt in de uiting niet direct op een status. Deze is te gebruiken voor elke certificering. MPS-B en -C blijven als status wel bestaan. Deze worden ook getoond op het certificaat, veiling klokfront en in de publicatielijsten van MPS. Alleen wordt er geen logo meer aan gekoppeld. De status B, C blijven wel overeind als score indicator, als verbeterinstrument en als monitoringtool in de bedrijfsvoering.

Het participant vignet (D) komt te vervallen. De reden hiervoor is dat een deelnemersvignet alleen maar verwarrend kan zijn. Deze status mag niet de indruk wekken dat een bedrijf qua milieucertificering alles op orde heeft. Het gaat bij MPS-ABC om certificering en een milieuklasse en niet om deelnemen aan een programma. Vanaf 31 augustus zullen bij de nieuwe MPS-ABC kwalificatieronde de status Participant (D) en "-" (streepje) aangeduid worden met de status: Non Qualified.


bron: AgriHolland / MPS
Publicatiedatum: