Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oreon introduceert hybride gekoelde LED-armatuur

Oreon introduceert met Commander een nieuw hybride gekoeld armatuur voor de glastuinbouw.



"De Commander speelt in op de vraag naar de kwaliteit van Oreon armaturen zonder externe waterkoeling", zegt Jan Mol, directeur van Oreon. "Warmtemanagement is essentieel bij LED-verlichting. Oreon heeft nu technologieën gecombineerd met als resultaat 'the next level' LED grow light, die qua prestaties en betrouwbaarheid een watergekoelde LED-armatuur evenaart."

"In samenwerking met het Taiwanese Cooler Master, expert op het gebied van complexe koelsystemen, zijn koelvinnen met een geïntegreerd koelsysteem ontwikkeld. Door de zeer effectieve warmtespreiding en de open structuur kan luchtkoeling optimaal zijn werk doen" legt CTO Twan Mennink uit. "Het gevolg van deze hybride koeltechnologie is een armatuur met een output van bijna 7000 micromol/s bij 1800 Watt. Dit betekent een efficiency van 3,9 micromol/J bij 100% vermogen".
De hoge lichtopbrengst maakt het mogelijk kassen met minder armaturen te belichten, waardoor de Commander een kosteneffectieve LED-oplossing voor telers is. Een speciaal ontwikkelde LED zorgt voor een uniforme lichtverdeling, zelfs bij hogedraadsgewassen.

De Commander wordt custom-made samengesteld: twee tot vier apart aanstuurbare kanalen en vermogens van 1050, 1170, 1400 en 1800W. Daarnaast bepaalt de teler zelf het gewenste spectrum. Daarmee is de lamp geschikt voor alle gewassen en inzetbaar in zowel retrofit als nieuwbouw installaties.

Het Oreon LED Control Centrum (OLCC), een beproefd Bluetooth SIG MESH netwerk, stuurt dynamisch alle lampen aan en biedt telers oneindig veel flexibiliteit bij de indeling in groepen. Tevens verschaft het OLCC-informatie over iedere individuele lamp zoals temperatuur, spanning en stroomverbruik. In de toekomst is het mogelijk sensoren aan een individuele lamp toe te voegen.

Oreon presenteert de Commander op de GreenTech. Bezoek de Oreon stand (1.632) van dinsdag 11 t/m donderdag 13 juni in de RAI in Amsterdam.

Voor meer informatie:
Oreon

[email protected]
www.oreon-led.com

Publicatiedatum: