Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fashionista Sofiena

Allereerste éénbloemige alstroemeria gekweekt door Nederlandse kweker

Tholen - Alstroemeria's zijn er in vele kleuren en maten, maar een éénbloemige alstroemeria was nog niet eerder door een kweker in Nederland gekweekt. H.M. Tesselaar introduceert de allereerste éénbloemige alstroemeria die Fashionista Sofiena gaat heten. De naam Sofiena is bedacht door de twee dochters van de eigenaren, een samenvoeging van de namen Sophie en Fienne. Sophie is de dochter van Melvin Tesselaar en Fienne is de dochter Linda Tesselaar.


Fienne en Sophie

Nieuwste uitvinding
Willem Dekker van H.M. Tesselaar: "De Fashionista Sofiena is één van de nieuwste uitvindingen in ons veredelingsprogramma. In dit programma zoeken we al jaren naar alstroemeria's met de juiste eigenschappen, zoals onder andere een goede bladkwaliteit, goed te telen onder LED-verlichting en een lang vaasleven. Eerder dit jaar hebben wij al de rode alstroemeria Lambada, de roze alstroemeria Tania en de witte Florinca Pinot geïntroduceerd, die door de markt heel goed opgepakt worden."

Voorloper
De kweker is vooral erg trots dat ze nu eindelijk de Sofiena kunnen introduceren, die toch net even wat anders is. "De Sofiena is in de kruisingen naar boven gekomen en is de voorloper in het programma van éénbloemige alstroemeria's waar de komende jaren meer introducties zullen volgen. De Sofiena kenmerkt zich door de harde roze kleur, mooie bladkwaliteit en lange houdbaarheid."

Vanaf vrijdag zal de Sofiena elke dag op de veiling in Aalsmeer geveild worden. Volgens Willem van H.M. Tesselaar zijn ze zeer benieuwd hoe dit wordt opgepakt door de markt.

Voor meer informatie:
H.M. Tesselaar
Tel: +31 (0)72 30 302 33
[email protected]
www.tesselaar.eu