Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De eerste bodembedekkende pluimhortensia ter wereld

Hortensiaspecialist Alex Schoemaker uit Boskoop, die al bekend is om zijn Living Creations-hortensia's, heeft de Hydrangea paniculata Groundbreaker Blush gekweekt, die vanaf 2025 verkrijgbaar zal zijn.

De pluimhortensia Groundbreaker Blush kenmerkt zich vooral door zijn compacte en lage groei tot een maximale hoogte van 30 cm. De eerste variëteit Blush toont in juli haar bloemen, die in de zomer van kleur veranderen van wit via lichtroze naar felroze. De bloemen blijven aanwezig tot in september, waardoor de plant een lange bloeiperiode van wel 100 dagen heeft. Bovendien is de hortensia zeer onderhoudsarm en winterhard en kan strenge winters tot -30° C doorstaan. Vanwege haar bijzondere eigenschappen is de bodembedekkende pluimhortensia geschikt voor bodembedekking en als borderplant, maar ook als kuipplant. In de komende vijf jaar zullen verdere kleuren het concept uitbreiden.

Kweker Alex Schoemaker is al vele jaren een echte hortensiaspecialist. In zijn bedrijf in Boskoop worden voortdurend nieuwe proefreeksen gekweekt om aan de klimatologische en marktgerelateerde veranderingen te voldoen. Na talloze testcycli worden alleen de sterkste hortensia's geproduceerd, met als veredelingsdoelen vitaliteit, kleurschakering en diversiteit.

Voor meer informatie:
Alex Schoemaker
Living Creations BV
www.hydrangea-groundbreaker.com

Publicatiedatum: