Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Astilbe simplicifolia ‘Pretty in Pink’ bekroond met Green Retail Award - Beste Nieuwigheid juni 2024

De Green Retail Award - Beste Nieuwigheid is toegekend aan Astilbe simplicifolia 'Pretty in Pink' ingezonden door Compass plants B.V. in combinatie met Hans van der Meer Potplanten beiden uit Nieuwe-Wetering. Deze prijs werd uitgereikt op de eerste dag van de Zomerdagen van GROEN-Direkt. Voor deze keuring waren elf nieuwigheden aangemeld.

De jury was erg enthousiast over de Astilbe simplicifolia 'Pretty in Pink'. De plant heeft een interessante bloei met donkere stelen en tweekleurige lossere pluimen met licht- en donkerroze tinten. De plant is goed in verhouding en qua blad en bloeiwijze wat forser dan bijvoorbeeld Astilbe simplicifolia 'Sprite' en 'Hennie Graafland'. Met de feeƫrieke uitstraling is deze nieuwigheid een aanvulling op het sortiment, aldus de KVBC-jury.

Tien planten gekeurd
Voor deze tweede zomereditie van de keuring voor Green Retail Award - Beste Nieuwigheid van PLANTARIUM|GROEN-Direkt waren elf planten aangemeld. Uiteindelijk zijn er tien planten gekeurd. Naast de zilveren medaille voor de Beste Nieuwigheid bekroonde de jury nog twee planten met een zilveren medaille: Lavandula intermedia 'Tesseract' (SENSATIONAL!) en Hydrangea macrophylla 'HORE9311' (DOPPIO FREDO). Vijf planten zijn met een bronzen medaille bekroond.

De jurering van de nieuwigheden in de categorie Beste Nieuwigheid wordt gedaan door deskundige keuringscommissies van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC).

Voor meer informatie surft u naar www.plantariumgroendirekt.nl

Publicatiedatum: