Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veredelaar Vance Hooper geëerd met Reginald Cory Memorial Cup

Als erkenning voor zijn bijdragen op het gebied van de veredeling ontving Magnolia-veredelaar Vance Hooper onlangs de prestigieuze Reginald Cory Memorial Cup. De prijs werd tijdens de RHS Awards Ceremony in 2024 namens hem in ontvangst genomen door Peter van Rijssen, mede-eigenaar van Plantipp B.V. en vertegenwoordiger van veel van de bijzondere rassen van Vance Hooper.


De veredelaar Vance Hooper met de Magnolia Gen

Waardering voor talent en toewijding
De toewijding van Vance Hooper aan het veredelen van uitzonderlijke Magnolia variëteiten en zijn vermogen om cultivars te ontwikkelen die schoonheid, veerkracht en bijzondere kenmerken combineren, hebben hem deze prijs gebracht​.


Links de magnolia Pink Pyramid, rechts de magnolia Cameo

De passie van Vance Hooper voor het veredelen van Magnolia en de steun van Plantipp en Kiwiflora hebben geleid tot de introductie van verschillende buitengewone cultivars. Onder deze opmerkelijke cultivars bevinden zich Magnolia 'Genie'PBR, Magnolia Watermelon ('MGWAT2011b'PBR), Magnolia Emperor ('MGEMP2012'PBR), Magnolia Pink Pyramid ('MGPIN2010'PBR), en Magnolia 'Cameo' PBR. Elk van deze speciale Magnolia bevat unieke eigenschappen waardoor ze zich onderscheiden binnen het assortiment.


Magnolia Emperor

Magnolia van Vance Hooper
Magnolia 'Genie', een van de meest gevierde creaties van Vance Hooper, is het resultaat van een 15 jaar durend veredelingsproces in een lijn van Magnolia soulangeana en Magnolia liliiflora. Het resultaat is een compacte boom die massa's tulpvormige bloemen produceert. Deze geweldige tuinplant heeft gezond blad en bloeit rijkelijk gedurende een seizoen van drie maanden. Magnolia Watermelon wordt geprezen om zijn grote, felroze, halfgevulde bloemen van maar liefst 15-20 cm doorsnede en zorgt voor een uitbarsting aan kleur in het landschap. Magnolia Emperor valt op door zijn grote en opvallende bloemen en trekt ongetwijfeld de aandacht.


Peter van Rijssen neemt de honneurs waar

Voor degenen die op zoek zijn naar een Magnolia met een compactere vorm en een overvloed aan bloemen, is de herbloeiende Magnolia Pink Pyramid een perfecte keuze. Door zijn smalle, piramidale vorm is hij een uitstekende optie voor kleinere tuinen of als accentboom in het landschap. Op dezelfde manier straalt de herbloeiende Magnolia 'Cameo' elegantie uit met zijn delicate, lichtroze bloemen. Het compacte formaat en de ronde groeiwijze van deze Magnolia maken hem tot een uitstekende keuze voor tuinen met beperkte ruimte.

bron: Plantipp | Foto's: Vance Hooper

Publicatiedatum: