Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Waterzuivering met LOG5-ontsmetting:

"Ontsmetter niet meer nodig"

Er is toenemende vraag naar waterbehandelingsinstallaties die geschikt zijn voor het zuiveren van oppervlakte water. Het bedrijf Remon speelt hierop in met de Titan UF. Het door Remon ontwikkelde en toegepaste PLC besturingssysteem zorgt voor de aansturing en de filtratiemodules van de Nederlandse fabrikant NX zorgen voor de zuivering van het water. Het bedrijf laat weten dat de gehele installatie is geplaatst op een RVS Skid met glasvezel roosters die voor een afgewerkt geheel zorgen.

Recirculatiewater en drainwater
De Titan UF is geschikt om recirculatiewater en drainwater in de glastuinbouwsector te zuiveren. Telers hoeven hierbij geen ontsmetter te gebruiken omdat de zuiveringsmodules een LOG4-ontsmetting voor virussen en zelfs een LOG5-ontsmetting hebben voor bacteriën. Ook kan de installatie gebruikt worden als voorbehandeling van oppervlaktewater voor omgekeerde osmose of nanofiltratie.

De Titan UF kan oppervlaktewater, recirculatiewater en drainwater zuiveren van zwevende delen, kleideeltjes, humusverbindingen, slib, bacteriën en virussen. Het eindproduct is steriel water dat na behandeling van een RO zoet, brak en zelfs zout (oppervlakte)water kan zuiveren tot drinkwater. Een ontsmetter is daarnaast niet meer nodig volgens de mensen van Remon omdat de TITAN UF beschikt over een LOG5-desinfectiegraad.

De TITAN UF is voorzien van sensoren en meetinstrumenten die de zogenaamde "backwash" (reiniging van de machine) orkestreren en communiceren met het PLC besturingssysteem. Dit besturingssysteem is online oproepbaar en op afstand bestuurbaar waardoor gebruikers en Remon altijd en overal de volledige controle over de machine hebben.

Ultrafiltratie
Een ultrafiltratiesysteem voert het proces van ultrafiltratie uit, waarbij vloeistoffen door een speciaal semi-doordringbaar membraan worden geperst om onzuiverheden en deeltjes tegen te houden. De doorlaatbaarheid van het membraan wordt geregeld op basis van de grootte van de deeltjes. De te zuiveren vloeistof wordt voorbereid en onder druk door het membraan geleid, waardoor deeltjes die groter zijn dan de poriën van het membraan worden tegengehouden.

PLC besturing
Na een geschikte voorzuivering (strainer + zandfilter of discfilter) kan het water rechtstreeks door de TITAN UF geleid worden waar het water door de speciale holle buisjes wordt gezuiverd; het schone water gaat door het membraanbuisjes heen en het vuil blijft in de buisjes achter. Nadat er voldoende vuil is opgehoopt zal de machine door middel van een spoel- pomp en flushtank een spoelcyclus inzetten waarbij de buisjes worden schoongespoeld en de machine weer klaar voor gebruik is. De doorzichtige spoelleidingen geven een visuele controle op het schoonspoelproces. Door de dead-end zuiveringstechniek is een grondige backwash vereist; daarom spoelt de machine eerst de buisjes van onder tot boven schoon; daarna zal de machine de buisjes van buiten naar binnen schoonspoelen, waardoor de poriën in de buiswand ook worden gereinigd.

Voor meer informatie:
Remon
Schakelstraat 4
9363 TH Marum
Tel: +31(0)88 6488040
info@remon.com
www.remon.com

Publicatiedatum: