Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Auxin van Royal Brinkman

Nieuw innovatief digitaal platform 'de bron voor groei in de tuinbouw'

Royal Brinkman focust zich op de toekomstbestendige telers door te investeren in datagedreven oplossingen die de teelt verbeteren en verduurzamen. Met de toenemende complexiteit van de tuinbouw door onder andere schaalvergroting, groeiende teeltuitdagingen en een tekort aan gespecialiseerd personeel, is digitalisering en automatisering van essentieel belang. Daarom introduceert Royal Brinkman Auxin, het eerste digitale data-analyseplatform en operating system in één. Auxin integreert verschillende databronnen en vertaalt deze naar nieuwe inzichten en een ongekleurd advies voor telers.

Auxin maakt onderscheid tussen het operating system (OS) en het datamanagementplatform (DMP). Het is vernoemd naar 'Auxines', een groep plantenhormonen die de plantengroei stimuleert en zorgt voor teelttechnische en organisatorische groei. Door data te verzamelen, samen te brengen en te analyseren, kunnen telers weloverwogen beslissingen nemen die leiden tot kostenbesparing en marge-optimalisatie.

Luuk Jumelet, Digitaal Manager bij Royal Brinkman: "In een tijd van toenemende digitalisering bieden datagedreven oplossingen waardevolle voordelen voor telers, ongeacht het gewas dat wordt geteeld. Denk hierbij aan de geautomatiseerde klimaatregeling, watergift en het digitaal vastleggen van scoutdata. Echter, het effectief vertalen van deze data naar praktische toepassingen blijft een uitdaging. Met Auxin bieden wij een unieke oplossing door verschillende databronnen te integreren en om te zetten naar bruikbare inzichten in één overzichtelijk en veilig digitaal platform. In de beginfase ligt de focus op het bieden van meerwaarde op het gebied van integrale gewasbescherming (IPM). Met behulp van data krijgen telers eerder inzicht in bijvoorbeeld ziektes en plagen, waardoor risico's eerder bekend zijn en voorspellen mogelijk is, wat zorgt voor meer grip op het teeltproces."

Eén centrale plek voor data-integratie
Auxin onderscheidt zich door het OS die hardware binnen Auxin aanstuurt, zoals een autonome drone die de opdracht krijgt om bloemen te tellen of scoutdata te verzamelen. Het DMP integreert alle data die samenkomt vanuit verschillende dataverzamelingstechnieken en (externe) bronnen, waaronder scoutdata van MyScout en camera's onder de Alumaster spuitboom.

Verschillende databronnen worden gecombineerd, zoals onafhankelijke databases die worden verrijkt met digitaal vastgelegde domeinkennis van Royal Brinkman specialisten. Kunstmatige intelligentie wordt toegepast om vanuit deze databronnen ruwe informatie om te zetten naar nieuwe inzichten en een ongekleurd professioneel advies voor telers. Naast telers richt het digitale platform zich ook op productspecialisten en derde partijen.

Samen verbeteren
Onder het motto 'Let's improve together' speelt Royal Brinkman een actieve rol in het stimuleren, versnellen en verankeren van technologische innovaties in de tuinbouwsector. Samen met telers, leveranciers en overige partners ontwikkelt en implementeert Royal Brinkman digitale oplossingen naast fysieke producten. Luuk: "Wij ontwikkelen Auxin als onderdeel van onze digitaliseringsstrategie en het innovatieprogramma 'van data naar waarde'. Daarbij richten we ons op het bieden van praktische digitale oplossingen voor de tuinbouwsector. Door de unieke opzet van Auxin, zowel inhoudelijk als in samenwerkingsvorm, heeft het platform de potentie om uit te groeien tot dé bron voor groei in de tuinbouwsector."

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
[email protected]
www.royalbrinkman.nl

Publicatiedatum: