Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bubbelkas officieel geopend

Op vrijdag 12 april 2024 is in Monster een speciale kas geopend, een bubbelkas. De kas die vol gezet kan worden met zeepbellen om zoveel mogelijk warmte binnen te houden, gaat gebruikt worden als echte testlocatie voor tuinbouwinnovaties door Division Q.

In 2020 werd Bart van Meurs, tegenwoordig algemeen directeur Division Q, voorgesteld aan Anton Paardekooper; een techneut met een bijzonder idee: kassen isoleren met zeepbellen. Er werd een stuk land beschikbaar gesteld zodat Anton via de startup BBBLS zijn droom in Nederland kon realiseren.

Eind 2022 overleed Anton volledig onverwacht. "Een mooi mens ontviel ons en met een schok kwam het project tot stilstand." Enige tijd later ging de startup zelfs failliet, maar de hoop op uiteindelijk alsnog realisatie van de bubbelkas bleef levend.

Dankzij de medewerking van Kansen voor West kon de bouw van de kas vorig jaar najaar hervat worden. Stephanie, Antons vrouw, opende met een symbolische druk op de knop 'De Broeikas'.


Stephanie en Bart van Meurs

Bron: LinkedIn Bart van Meurs

Voor meer informatie:
Bart van Meurs
Division Q
[email protected]
www.divisionq.nl

Publicatiedatum: