Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schoneveld Breeding introduceert nieuwe gerbera "Joybera"

Schoneveld Breeding heeft het assortiment uitgebreid met een gerbera genaamd Joybera. De veredelaar is vijf jaar geleden begonnen met het kweken van deze potplant en brengt hem nu op de markt. "Een gamechanger", weet Area Manager Zuid-Europa Gianfranco de Leo. Op Myplant & Garden, die vorige maand plaatsvond in Milaan, presenteerde hij voor het eerst de gerbera. In juni wordt de plant officieel gelanceerd tijdens de FlowerTrials.


Gianfranco de Leo op Myplant & Garden 2024.

Deze gerbera produceert in de eerste bloei drie of vier bloemen. "Normaal gesproken maakt de plant slechts één of twee bloemen tijdens de eerste bloei." Daarnaast zijn de planten uniform in plantgrootte en bloeitijd, vervolgt hij. "Andere kenmerken zijn dat alle bloemen een donker hart hebben. Dat zorgt voor een mooi contrast met de kleur van de bloem."

Gianfranco is tevreden met de resultaten tot nu toe. "We hebben verschillende proeven gedaan in verschillende delen van de wereld met verschillende klimaten en daglengtes. Overal waren de prestaties goed."

Volgens hem zal dit nieuwe gerbera-assortiment de gerberamarkt nieuw leven inblazen. "Tegenwoordig zien we vaak gerbera's met lage prijzen op de markt omdat de kwaliteit laag is. Deze nieuwe gerbera zal naar verwachting de waarde van de planten verhogen. We zien dat ze meer vertakkingen maken, de bloemen dichter op elkaar groeien en dat de bladeren niet zo lang zijn. Daardoor zijn er minder problemen met insecten en ziekten. Tijdens de eerste bloei produceren ze minimaal drie bloemen. Daarom zijn ze interessant voor consumenten."

Het Joybera-assortiment van Schoneveld Breeding bestaat uit acht kleuren en wordt naar verwachting in 2025 op de markt geïntroduceerd.

Voor meer informatie:
Gianfranco de Leo
Schoneveld Breeding
Sluinerweg 15
7384 SC Wilp
Tel: 0571 – 27 17 17
gdeleo@schoneveld.nl
www.schoneveld-breeding.com

Publicatiedatum: