"Mijn motto is: Wat het nieuwe jaar brengt, hangt af van wat je erin stopt. Bij Fleurizon geven we daar vorm aan door nieuw plantmateriaal op de markt te brengen", vertelt Robert Pettorini van Fleurizon. "Elk jaar stellen we onze leveranciers over de hele wereld de vraag wat voor nieuwe rassen ze hebben. Met trots laten we u de nieuwste interessante rassen en plantmateriaal zien."

Tiny Pampa Gold
Volgens Pettorini is hun eerste nieuwe ras er één waar ze allemaal erg enthousiast over zijn. "Het is een nieuw ras van één van onze populairste grassen die we op de markt brengen. In 2024 bieden we de Tiny Pampa Gold aan en voegen die aan Tiny Pampa toe. Dit Tiny Pampa-ras zorgt voor verandering. De bloemen die een halve meter hoog worden, maken Tiny Tampa tot het meest compact pampa-gras op aarde. De plant heeft een levendige romige, gele kleur en dat vinden klanten interessant. Dit ras kan goed in een kleine tuin of patio worden aangeplant. Fleurizon biedt dit ras aan in een breed assortiment plugmaten en als weefselkweek."Hoya Krohniana ‘Eskimo’
Het volgende nieuwe ras is de Hoya Krohniana ‘Eskimo’. "Deze hoya heeft een zilveren en lichtgroene klimmende stok met een uitzonderlijk gespikkeld bladpatroon waardoor het een zeer unieke hoya is. De Eskimo geeft, anders dan de naam misschien doet vermoeden, de voorkeur aan een warme, vochtige omgeving met helder indirect licht. Bemest, besproei en geef regelmatig water. Verminder in de winter het water. De Hoya is een goede aanvulling op elk Hoya kwekersprogramma."

Orbea caudata
"Onze derde introductie is de interessante en unieke Orbea caudata. De Orbea is een laag groeiende vetplant met 3-4” olijfgroene stelen die tandachtige randen hebben. De bloem ziet eruit als een gele ster. De bloem bloeit tot de eind van de zomer en begin van de herfst. Dit is een mooie vetplant die ideaal is voor in elke tuin."

Curcuma Beauty Princess
Het vierde ras dat ze presenteren is het nieuwe Curcuma-ras. "Sommigen zeggen dat ze het er koninklijk uit vinden zien. Beauty Princess is één van de nieuwste en meest elegante rassen die we dit jaar hebben kunnen vinden. Het Curcuma-ras heeft een prachtige bloem met groene, roze en gele accenten. Curcuma's staan goed in zowel kuipen als tropische tuinen. Geef ze veel zon en water, want ze gedijen goed in een tropische omgeving."

Plumeria ‘Mabela’
Het laatste ras wat ze presenteren is het Plumeria-ras dat ‘Mabela’ heet. "De bloem van deze plumeria heeft tinten roze die vervagen naar wit met een geel/oranje centrum. Deze Plumeria is een uitstekende aanvulling op elk Plumeria-programma van een kweker. Plumeria is geschikt voor in potten of in warm weer en gedijt goed in tuinen, grond die vochtig is maar niet te veel water krijgt. Een goede balans is goed voor elke Plumeria."

"Het bovenstaande is slechts een kleine selectie van onze nieuwe introducties in 2024. Bij Fleurizon International importeren we het bovenstaande materiaal naar het land van bestemming en leveren het direct aan uw deur. Voor meer ideeën wat betreft startmateriaal, kunt u contact opnemen met uw regionale verkoopvertegenwoordiger hieronder."

Voor meer informatie:
Fleurizon USA
Klantenservice
Info@fleurizon.com
www.fleurizon.com

Fleurizon Europa

Dimitris Dimitrious
Nederland, België, en Griekenland
dimitris@fleurizon.com

Michael Unger
Duitsland, Oostenrijk, en Zwitserland
michael@fleurizon.com

Jaime Moto Ramos
Spanje (Noord en West) en Portugal
jaime@fleurizon.com

Jose Luis Esquilas
Spanje (Zuid en Oost)
joseluis@fleurizon.com

Gaelle Conelle
Frankrijk
gaelle@fleurizon.com