vernoemd naar veilingmeester Fabienne Rood

River Flowers introduceert nieuwe troschrysant Fabiënne

Sinds vorige week is River Flowers gestart met het uitleveren van een nieuw troschrysantenras Fabiënne. De roze noviteit is veredeld door Royal Van Zanten en vanaf heden leverbaar.  

Decoratief 
Troschrysant Fabiënne (VBN nummer 128186) wordt exclusief geteeld door River Flowers uit Zaltbommel. Vanaf week 18 zal de kweker wekelijks gemiddeld 25.000 stelen uitleveren van Fabiënne. Haar prachtige roze bloemen zijn mooi verdeeld over de takken, wat zorgt voor extra sierwaarde. Het ras heeft ook een zeer mooie uitbloei op de vaas.  

Bijzondere vernoeming
De noviteit is niet zomaar ‘Fabiënne’ genoemd. Deze roze troschrysant is namelijk vernoemd naar Royal FloraHolland veilingmeester Fabiënne Rood, die voorheen chrysanten veilde. Tijdens een bloeiproef bij Royal Van Zanten spotte zij het nieuwe ras en vond hem prachtig. Dat deed het team van Royal Van Zanten besluiten om de noviteit naar haar te vernoemen.  

River Flowers is in 1993 opgezet door Peter van der Werken. Op hun kwekerij in Zaltbommel telen zij op 7 hectare diverse chrysantenrassen, waaronder Haydar, Chic en Haydar Pink.   

Voor meer informatie:
River Flowers
www.riverflowers.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.