Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pack Trials: nu al zin in het voorjaar van volgend jaar

Tholen - Wie wil weten hoe de petunia's en begonia's van morgen eruit zien moet nu in de auto stappen en zich melden bij een van de deelnemers aan de Pack Trials in de Kop van Noord Holland. Een zestal  - ABZ Seeds, Benary, Hem Genetics, PanAmerican, Prudac en Syngenta Flowers - tonen er, samen met hun collega-verdelaars MNP/Suntory en Takii in resp. Leidmuiderbrug en De Kwakel, in vergelijkingsproeven hun nieuwste nummers en ontwikkelingen.


Van linksboven mee met de klok: Menni Liu (Syngenta/Floranova), Viktoriia Taranenko (Prudac), Ilona Smith (ABZ Seeds) en Suzanne Kooi (Pan American Seed). Klik hier voor een fotoreportage

Het voorjaar, of die nu vroeg of zoals dit jaar een beetje later begint, is de tijd van het perkgoed. De inkopers bij de grote ketens lopen echter een jaartje voor en wil weten wat ze dán op de plank moeten hebben, terwijl ook de kweker met het hoofd toch altijd weer aan de volgende ronde denkt.

Wie er nooit geweest is staat er misschien van te kijken en het gaat ook niet om hele volksstammen, maar uit zo'n beetje alle werelddelen komen er een kijkje nemen. De veredelaars van hun kant doen hun best de genetica er zo mooi mogelijk op te krijgen, al dan niet door deze te contrasteren met vergelijkbare soortjes van de concurrent.

We maakten een rondje* en lichten in deze fotoreportage een paar highlights uit.

 

*Helaas is het ons niet gelukt alle bedrijven te bezoeken. Aan hen die het betreft: no offence.