Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rosa ‘Green Summer’ met Goud bekroond op Florall2023

Rosa Green Summer, op de markt gebracht door Meerplant uit Meer (BE), is door de jury van de Belgische vakbeurs Florall 2023 bekroond met een Gouden Medaille. De jury oordeelde dat dit de meest vernieuwende cultivar was van de zestien kandidaten. Het is, aldus de jury, een meerwaarde dat deze roos zowel binnen als buiten enorm decoratief overkomt. Rosa ‘Green Summer’ wordt gelanceerd onder het merk ‘Ceci n’est pas une rose’. Winner van deze plant is Martin Vissers van Viva International.

De rozenplanten, waarvan de miniatuurbloemen helemaal niet op rozen lijken, zijn met veel zorg gekozen omwille van hun ziekteresistentie, klimaatbestendigheid, bloeirijkheid, gebruiksvriendelijkheid en kleurenpracht. Ze staan allemaal op eigen wortel, dus geen wildopslag. Ze passen perfect vooraan in de vaste plantenborder, perk en openbaar groen. Rosa Green Summer vormt bovendien een extra dicht tapijt van groene glanzende blaadjes dat onkruid geen kans geeft. De kleine witte, mooi geurende enkelvoudige roosjes worden druk bezocht door het bijenvolk. De rode botteltjes in de herfst maken van deze super bodembedekker een extra kleur sieraad in de tuin. De hoogte is 20 – 30 cm  en de plantafstand bedraagt 50 cm.

Rosa ‘Green Summer’ is ook reeds bekroond op internationale rozenconcoursen waar ze gedurende 2 of 3 jaar werden opgevolgd en gekeurd door een vakjury en het laatste jaar door een internationale jury. Internationale prijzen werden behaald in Barcelona 2021, Premi Escola Institut Pedralbes, Barcelona 2021, Prix du Parfum (Amie de Jardins), Nyon 2022, Golden Rose en Paris Bagatelle 2022.

Voor meer informatie:
Meerplant BV
Karel Brosens +32 475 33 03 84
[email protected] 
www.meerplant.be

Publicatiedatum: