Arbeidsbesparing door 5 eenvoudige, praktische en betaalbare automatiseringstoepassingen

In de potplantenteelt komen veel handelingen voor. Oppotten en wijderzetten, trays vullen, potten of trays oppakken en plaatsen, trays (ont)stapelen, karrenladen, six packs beugelen, etiketteren, enzovoort. Door veel telers worden deze taken (nog) handmatig uitgevoerd. Maar dit is zwaar en monotoon werk, en vooral arbeidsintensief.

Wouter Verhoef, Robotics Expert bij Bosman Van Zaal

Herkenbaar?
Automatisering van deze taken kan veel arbeidsbesparing opleveren, en een prettigere werkomgeving voor je personeel. Bij Bosman Van Zaal ontwikkelen ze robotica voor elke situatie, op maat gemaakt voor specifieke plant- en klantbehoeften. Vijf collega-telers laten zien dat met eenvoudige en betaalbare implementaties van automatisering arbeidsbesparingen kunnen worden bereikt voor bijna alle potplantentelers.

  • Bij Artisan Orchids wordt met een pot- en wijderzetmachine 1 tot 2 Fte bespaard en is de terugverdientijd kleiner dan 2 jaar.
  • Bunnik Bromelia gebruikt een tray ontstapelmachine, die binnen 4 maanden is terugverdiend en 1 Fte bespaard.
  • De six pack beugel machine bij Van der Salm bespaard 1,5 tot 2 Fte en heeft een terugverdientijd van 2 tot 3 jaar. Er worden 2.700 six packs per uur verwerkt!
  • Bij Van der Salm zorgt de karrenlaadmachine voor een stille, vrijwel storingsvrije verwerking van een anders zeer zware en monotone taak.
  • G’s Grupo gebruikt één hoeslabel machine om verschillende hoezen en verschillende labels te verwerken, op altijd exact dezelfde locatie. Waarbij de snelste stand bijna 70 hoezen per minuut verwerkt!

Bosman Van Zaal realiseert al sinds 1998 robotica voor de tuinbouwsector. Hun machines worden in eigen huis ontwikkeld, gebouwd, geprogrammeerd en getest. De oplossingen zijn altijd maatwerk.

Klik hier voor video’s van elke oplossingen.

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
Braziliëlaan 4 
1432 DG Aalsmeer
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.