Veel belangstelling voor bijeenkomst ‘Toptechnologie in de bloembollen’

Op vrijdag 17 februari vond tijdens de Vaktentoonstelling de bijeenkomst ‘Toptechnologie in de bloembollen’ plaats. Een groep telers en anderen belangstellenden uit de sector is bijgepraat over de nieuwste innovaties in de bloembollenteelt. De bijeenkomst werd georganiseerd door Vertify en telde mee voor verlenging van de spuitlicentie thema Veiligheid & Techniek. De deelnemers waren enthousiast over het geboden programma waardoor men helemaal up-to-date van de nieuwste technologieën is.

In de lezing door de WUR sprak Corne Kempenaar over de optimalisatie van teeltomstandigheden door middel van data, systemen en sensoren. In de lezing van Vertify gingen Kristel van Ammers en Pieter Vlaar dieper in over deze precisie verspuiting en lieten zien hoever de techniek op dat vlak is. Door middel van beelden lieten zij onder andere zien hoe een camera diverse onkruiden registreert en hierop kan anticiperen met de gewasbescherming.

Tijdens de rondgang werd de H2L ziekzoeker van Smit constructie nader bekeken en vertelden Paul Slagter van Green Simplicity en Sjors Wagenaar van Wagenaar Refrigeration het regelen van het klimaat in de (glas)tuinbouw en daar buiten.

Stigas ging dieper in op het onderwerp veiligheid en Colja Corts van Landbouwportaal Noordholland stond stil bij de inhoud en maatregelen hoe met verbeteringsmogelijkheden het erf en perceel emissie-arm kan worden gemaakt.

Er werd informatie en kennis gewisseld waar een ieder zijn voordeel mee kan doen. Onder het genot van een hapje en een drankje kon de middag met elkaar worden nabesproken.

Bron & foto's: Vertify


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.