Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We willen een fossielvrije producent worden"

Chinese verpakkingsbedrijf Oboya gaat sleeveverpakkingen produceren met zonne-energie

Er zijn weinig zaken zo schaars aan het worden als energie. Het Chinese verpakkingsbedrijf Oboya is zich hier van bewust, vandaar dat zij de behoefte voelde iets te doen om haar productieprocessen toekomstbestendig en duurzamer te maken. "We richten ons op investeringen op het gebied van CO2-reductie, waardoor wij op de lange termijn uit kunnen groeien tot een fossielvrije producent," legt Robert Wu uit, oprichter en bestuursvoorzitter van Oboya. In oktober 2021 startte het bedrijf met een project voor het opwekken van zonne-energie bij haar fabriek in het Chinese Qingdao en in januari 2022 werd de eerste fase van de installatie voltooid. "Het project zal gefaseerd worden uitgevoerd en momenteel voorziet de installatie in ongeveer een derde van onze energiebehoefte. Het uiteindelijke doel is om dit uit te breiden tot 90%."

CO2-uitstoot verminderen
In totaal beschikt de 2.600 m2 tellende installatie over een capaciteit van 265 kilowatt. Ieder jaar zal zij minimaal 360.000 KW opwekken. "Bovendien veroorzaakt deze vorm van energieproductie geen CO2-uitstoot. Volgens onze berekeningen bedraagt de CO2-reductie 1.000 kilo per dag."

Logische stap
Ondanks het feit dat Oboya vooralsnog de enige sleeveproducent is die zonne-energie benut, beschouwt het bedrijf dit als een logische stap. Wu licht dit toe: "We maken ook al gebruik van gerecyclede materialen bij de productie. Daarnaast tracht China het gebruik van steenkool terug te dringen. Dit was voor ons ook een reden om dit dit project uit te voeren. Zonne-energie is hernieuwbaar en zal in tegenstelling tot steenkool, olie en aardgas niet uitgeput raken."

Genoeg zon
De regio Qingdao, waar het bedrijf is gevestigd, staat bekend om haar zonnige klimaat, maar zelfs als de zon niet schijnt is dat geen probleem voor de zonne-installatie. "Zonnepanelen wekken ook op bewolkte dagen energie op," vervolgt Wu. "Dit is te danken aan een nieuw technologie, waardoor de energieproductie wordt geoptimaliseerd."

Voor meer informatie: 
Robert Wu
Oboya Horticulture Industries Hong Kong Ltdrobert.wu@oboya.cc  
www.oboya.cc 
www.horti.cn  

Publicatiedatum: