Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijna alle EPS-trays in de Nederlandse groente- en sierteelt gerecycled

EPS-trays in Nederlandse groente- en sierteelt zijn vrijwel volledig circulair. Dat is de conclusie van onderzoek dat Stybenex-Verpakkingen, de branchevereniging van Nederlandse fabrikanten van EPS-verpakkingen, heeft laten doen naar de productie, het gebruik en de recycling van EPS-toepassingen in de tuinbouw. In de tuinbouw worden EPS-trays veel gebruikt in de groente- en sierteelt. Plantenkwekers waarderen de isolerende eigenschappen van EPS die een gunstig effect hebben op de groei van een plant.

Er zijn inzamelstructuren voor gebruikte EPS-tuinbouwtrays. De ingezamelde EPS-trays worden vervolgens gerecycled. Giraf Results, gespecialiseerd in milieu- en duurzaamheidsvraagstukken, interviewde ruim twintig marktpartijen. Het blijkt dat zo’n 40% van de EPS-trays met de groente- en sierplanten in het buitenland terecht komt. Welk percentage van deze trays in de afvalfase in het buitenland worden gerecycled, is nog niet goed bekend. Wel laat het onderzoek zien dat de EPS-trays die in Nederland blijven voor meer dan 99% gerecycled worden. Het recyclaat wordt weer gebruikt voor nieuwe EPS-producten.

Meer informatie over Stybenex Verpakkingen vindt u hier: www.airpop.info

Publicatiedatum: