Staking bij Finse papierleverancier eindelijk beëindigd

Tholen - De langdurige staking bij de Finse papierleverancier UPM is vorige week vrijdag eindelijk beëindigd. Met een akkoord over de nieuwe CAO's kunnen de fabrieken, die sinds 1 januari stil lagen, weer opstarten. Er lijkt licht aan het einde van de tunnel voor 'etikettenland'. De medewerkers zijn gelijk weer aan het werk gegaan en het bedrijf zal zo snel mogelijk leveringen aan zijn klanten hervatten, maar toch blijft er veel onzeker. 

In een eerder stadium schreven we dat het glassine papier dat gebruikt wordt voor etiketten voor de Europese markt voor 80% uit Finland komt. "De fabriek heeft vier maanden stilgelegen, dus ben je ook niet zo weer even opgestart", vertelt een grote drukker van etiketten op AGF-gebied. "Vervolgens komt ook de vraag om de hoek kijken of alle medewerkers ook daadwerkelijk weer terug zijn en of ze wel gelijk weer volledige productie kunnen draaien. Je loopt gewoon vier maanden achter, waardoor de levertijden nog steeds niet goed zijn."

Door de staking is er lange tijd sprake geweest van paniek. Met het einde van de staking lijkt er dus zicht op verbetering. "Maar het zal zeker nog een paar maanden duren voor je weer kan denken aan de levertijden van voor de staking. We hopen dat de bevestigingen die we voor bijvoorbeeld pas november hebben gekregen nu langzaamaan weer terug zullen gaan lopen. Veel zal echter in de komende weken duidelijker gaan worden."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven