"28 dagen tulpenversheid, verbluffende resultaten"

Onlangs heeft PerfoTec een onderzoek uitgevoerd om de mogelijkheden te onderzoeken om de houdbaarheid van tulpen in PerfoTec MAP LinerBags (Modified Atmosphere Packaging) te verlengen. Waarom wil PerfoTec de houdbaarheid van tulpen verlengen? Bij een langere houdbaarheid wordt zeetransport in plaats van luchttransport mogelijk en het aanhouden van grote voorraad voor speciale dagen zoals Valentijnsdag of Moederdag wordt dan ook interessanter.

Met trots kondigt PerfoTec aan dat ze een opmerkelijk en succesvol onderzoek hebben uitgevoerd Het doel is bereikt: er is een significant verschil tussen de tulpen verpakt in PerfoTec LinerBags en de controlegroep dat conventioneel verpakt werd.

Tulpen die verpakt waren in PerfoTec LinerBags en zonder water 28 dagen bewaard werden voldoen nog steeds aan alle vereisten (zoals kleur en uitkomen van de bloem) en garanderen een vaasleven van +7 dagen voor de consument. De controlegroep die conventioneel verpakt werden en zonder water 28 dagen bewaard werden, ontwikkelde zich niet. De bloemen bleven gesloten en ontkleurden tijdens het vaasleven als gevolg van uitdroging en rijping van de tulpen tijdens de opslag.

Hoe werkt deze PerfoTec LinerBag?
Door de eigenschappen van de PerfoTec LinerBag en de microperforatie die wordt aangebracht, ontstaat een perfecte atmosfeer in de verpakking om de houdbaarheid van de tulpen te verlengen. Te veel CO2 in de verpakking beschadigt de bloemen door bijvoorbeeld ontkleuring.

In de PerfoTec LinerBags kan het zuurstof tot een lager niveau gereduceerd worden dan normaal zonder het CO2 niveau tot een schadelijke niveau te verhogen. Naast het "beheersen" van deze gaswaarden, was PerfoTec in staat om uitdroging te voorkomen en het gewichtsverlies terug te brengen tot minder dan 1%,. De conventioneel opgeslagen tulpen verloren bijna 10% van hun gewicht. Alle bloemen, inclusief de controletulpen, werden tijdens deze test gedurende 28 dagen bewaard bij 2°C, gevolgd door 3 dagen opslag bij 8°C met water in de emmer. Daarna werden de bloemen gedurende +7 dagen op vaas gezet met water op 20°C om het vaasleven te evalueren.

De conclusie van deze proef brengt veel voordelen met zich mee voor de tulpen en de rest van de bloemenindustrie. Zoals eerder vermeld, presteerden de "PerfoTec Tulpen" beter dan de controletulpen (die helemaal niet tot bloei kwamen en verkleuring gaf). Stel je de mogelijkheden voor nu tulpen 28 dagen zonder water kunnen overleven als ze verpakt zijn met de PerfoTec LinerBag.

Voor meer informatie:
PerfoTec

Klompenmakersweg 16
3449 JB Woerden
Tel: +31 (0)297 25 55 54
info@perfotec.com
www.perfotec.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven