Royal van Zanten en The Queen's Flowers introduceren Astranova

"Unieke samenwerking resulteert in nieuwe veelzijdige bloem"

Royal Van Zanten en The Queen’s Flowers slaan de handen ineen voor de introductie van een geheel nieuwe snijbloem met de merknaam Astronova. Beide partners hebben een sterk innovatief karakter en delen de ambitie om toegevoegde waarde te leveren voor de markt. Dat resulteert in Astronova, "een veelzijdige bloem met een uniek uiterlijk en bovengemiddeld vaasleven". Astronova wordt op de Amerikaanse markt geïntroduceerd.


V.l.n.r.: Rafael Mariño, Javier Mesa, Kees Gram, Kami Weimer, Susana Vargas, Paul Schoorl, Juan Carlos Gonzalez, Maarten Goos, Annarose Baca, Herbert Jordan, Rob van der Helm en Joost Kos. (Bij het maken van de foto is er rekening gehouden met de plaatselijke Covid-19-restricties.)

Innovatie en samenwerking in productontwikkeling en marketing
De samenwerking die leidde tot Astronova begon twee jaar geleden, na een voorbereidend veredelingstraject van bijna 10 jaar. Medewerkers van Royal Van Zanten en The Queen’s Flowers werkten daarna samen aan de realisatie van productie, merk en introductie van de nieuwe bloem.

In de bloem, naamgeving en branding van Astronova worden wetenschap en kunst verenigd. De ontwikkelaars zijn geïnspireerd door de helderheid van de sterren en de rijke kleurschakeringen uit schilderijen van de oude meesters. Die inspiratie komt tot uiting in de introductie van Astronova.

De bloem combineert donker en licht, is een kunstzinnig resultaat van wetenschap en verenigt de ervaring en het karakter van Royal Van Zanten en The Queen’s Flowers, een multinational en marktleider in de sierteelt in de Verenigde Staten, Ecuador en Colombia.

“Het is een voorrecht om met The Queen’s Flowers te werken. We vullen elkaar aan. Dat is heel belangrijk in deze samenwerking. Zo blijven we scherp op alle aspecten van onze waardepropositie. Samen gaan we er een overweldigend succes van maken”, zegt algemeen directeur Maarten Goos van Van Zanten Breeding.

Creativiteit, vernieuwing en veelzijdigheid in het assortiment
Met zijn opvallende kleuren, weelderige steel en dynamische bloemvorm, is Astronova een flinke stap voorwaarts in het bloemen- assortiment. De nieuwe bloem onderscheidt zich niet alleen door haar uiterlijk en lange vaasleven, maar ook door de buitengewone veelzijdigheid. Astronova is een eyecatcher als solistische bloem, waarbij hij het goed doet in gemengde boeketten. Door die veelzijdigheid bieden we consumenten een bloem die hun eigen creativiteit stimuleert.

“Er zijn veel mooie bloemen op de markt. We wilden met Royal Van Zanten samenwerken aan een product dat niet alleen mooi is, maar ook op een dieper, artistiek niveau inspireert tot nieuwe manieren van kijken,” aldus The Queen’s Flowers CEO, Herbert Jordan.

Doorontwikkelen
De spanning en het enthousiasme rond de introductie van Astronova zijn groot en markeren slechts het begin. Er wordt hard gewerkt aan verdere ontwikkeling van meerdere kleuren. Voor Astronova is patent aangevraagd. Naar verwachting komt het product in februari 2022 op de markt in de Verenigde Staten.

Over The Queen’s Flowers
Met kwekerijen in de hooggelegen microklimaatzones Sabana de Bogotá en Rionegro in Colombia, is The Queen’s Flowers ideaal gelegen om het gehele jaar door bloemen te telen en te experimenteren met nieuwe genetica combinaties. Queen’s is al meer dan 40 jaar marktleider. Onder hun merk Benchmark Growers, vallen meer dan 500 variëteiten.

Voor meer informatie
Astronova Flowers
www.astronovaflowers.com  
www.facebook.com/astronovaflowers 
www.instagram.com/astronovaflowers 

Royal van Zanten
www.royalvanzanten.com

 

 


The Queen's Flowers
www.queensflowers.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven