Bloeiend buxusalternatief Bloombux ook in magenta

Sinds de Bloombux vier jaar geleden op de markt werd gebracht, is hij een van de meest succesvolle buxusalternatieven. De plant is namelijk resistent tegen buxusschimmel en snuitmotten en is ideaal in vorm te snoeien. Bovendien staat hij in mei en juni volop in bloei. De Bloombux is gekweekt vanuit de wilde rododendronsoorten hirsutum en micranthum en is compact, gezond en snoeiverdraagzaam.

Nu krijgt deze publiekslieveling langverwachte versterking in een tweede kleur: de nieuwe Bloombux Magenta. Hiermee breidt Inkarho GmbH het kleurenpalet van zijn bestseller verder uit. "De consument wil graag een extra kleur bloemen, en daar spelen we op in", aldus INKARHO-directeur Ralf Lüttmann. De Bloombux Magenta heeft niet alleen mooie donkerdere, smalle bladeren, maar vooral ook opvallende, intensere magentakleurige bloemen. De nieuwe Bloombux heeft weelderige rode kelkbladeren en is mede daardoor een sierplant met een krachtige uitstraling. Net als de bestaande Bloombux Pink is de Bloombux Magenta een wortelechte en kalktolerante Inkarho-rododendron die zich thuis voelt in bijna elke humeuze tuingrond. De Bloombux Magenta vormt dus ook stevige wortels en kan als kalktolerante soort overweg met bijna alle bodems.

Wat de Bloombux echter vooral een populair alternatief maakt voor de buxus, is de hoge resistentie tegen ziekte en plagen, en de absolute winterhardheid. Waar andere buxusalternatieven bij hevige vorst extra bescherming nodig hebben, komen de groenblijvende Bloombux Pink en Bloombux Magenta het koude seizoen perfect door. Beide soorten zijn vorsthard tot circa -24°C en hebben sinds hun introductie zelfs al strenge winters getrotseerd in de bergen en in Scandinavië. Beide winterharde Bloombuxen zijn ideaal in vorm te snijden, zowel tot een bol als tot een compacte perkrand. Zodoende is de Bloombux niet alleen geschikt als vrijstaande plant in een perk, maar ook als decoratieve bol op een terras of balkon, of als oppervlaktebeplanting. Ook kan de Bloombux worden gebruikt als kleine heg rondom perken, of als element om graven de nodige structuur te geven.

Een ander pluspunt is dat de Bloombux in het voorjaar een groot aantal hommels en andere insecten aantrekt. Zo speelt hij in op de behoefte van de consument aan planten die meerdere voordelen met elkaar combineren. Als kalktolerante rododendron is de Bloombux ook geschikt voor culturen met minder turf. De Bloombux Magenta komt in de winkel in een rozerode pot met een geprint Inkarho-logo. Hij is dan verkrijgbaar in een houder van 2 liter en als kleine Nuggets by Bloombux met potmaat 10,5. De komende jaren komt ook de variant van 5 liter beschikbaar, evenals de populaire bol in een houder van 5 liter.

Meer informatie op www.bloombux.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven