Tholen - ZZP'ers gezocht, met spoed, zo luidde onlangs de oproep van Laurens van der Sande van BG Installatie. In wat nog steeds 'coronatijd' is toch opvallend, want hoewel er de nodige glastuinbouwprojecten gaande zijn, is het ook moeilijk en zaten er mensen (tijdelijk) thuis. "Wij zien de toekomst echter positief tegemoet, vieren volgend jaar ons twintig jarig jubileum én kunnen momenteel zeker extra (ervaren) mensen gebruiken zowel in vaste dienst als op ZZP-basis." 

Door corona tijdelijk minder buitenland
BG Installatie, gevestigd in 's-Gravenzande, is voornamelijk in de elektrotechniek in de glastuinbouw actief. Daarbij is het meestal een hoofdaannemer degene die BG inhuurt voor uitvoering van een elektrotechnische installatie van A-Z - "we sluiten ook trafostations aan"' - of in sommige gevallen voor een deel daarvan, veelal belichtingsinstallaties. 

Momenteel is de ploeg, deels bestaand uit een flexibele schil, vooral in Nederland actief. Voorgaande jaren is BG ook veel in het buitenland actief, vertelt Laurens. "Dan werken wij met zo'n vijftig à zestig man, nu met iets minder en momenteel op één project in het buitenland, dit betreft een complete installatie op een project van 16 hectare in Engeland. Toch lopen er momenteel een achttal projecten gelijktijdig, dus dat stemt ons tevreden."Maart nooit het drukst
In maart was het wel iets rustiger, maar dat is niet ongebruikelijk. "De echte drukte voor ons bedrijf begint altijd pas in april-mei, dus dat was een geluk bij een ongeluk, al blijft het belangrijk ook nu consequent te blijven letten op inachtneming van de coronaregels."

De coronacrisis zorgde voor het (voorlopig) niet doorgaan van heel wat internationale aanvragen, maar toch zit BG niet stil. "Daarbij denk ik dat het helpt dat wij nooit 'nee' zeggen. Onze klanten, de hoofdaannemers, moeten op ons kunnen rekenen. Misschien dat dat zich nu wel uitbetaald in genoeg mooie opdrachten."

Overzicht op de bouwplaats
Om als de markt weer helemaal aantrekt op nog meer projecten mee te kunnen helpen is BG vooral ook op zoek naar meer ervaren elektrotechnici die de alsmaar groter wordende projecten kunnen aansturen én overzien. "De deadlines worden steeds strakker in de internationale glastuinbouw en er doen heel veel partijen mee op een project, dus is communiceren, afstemmen en overzicht houden iets wat de leiders op de bouwplaats zeker moeten beheersen."

Buitenlandreizen rouleren
Maar willen mensen nog wel voor langere tijd naar het buitenland? "Zeker wel", aldus Laurens, "al rouleren wij hierin ook, zodat niet altijd de dezelfde lang weg van huis zijn. In Europa is het vaak tien dagen en dan drie à vier dagen thuis en overzees gaat het vaak over drie weken, al zijn er ook collega's die het niet erg vinden langer van huis weg te zijn."

Prefab
Overigens is BG niet enkel op locatie bezig, ook in 's-Gravenzande wordt gewerkt. "Wij zijn al jaren geleden in gaan zetten op prefab om de werkzaamheden op locatie te vereenvoudigen. Dat wordt steeds belangrijker zien wij, omdat je dan toch iets minder kennis nodig hebt op locatie en het ook tijdsbesparing oplevert."

Voor meer informatie:
BG Installatie
www.bginstallatie.nl 
info@bginstallatie.nl