Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Totale oppervlakte van Hasfarm Holdings Group: 227 ha

Uitbreiding van 14 ha van Dalat Hasfarm Vietnam ligt op schema

De uitbreiding van 14 hectare bij Dalat Hasfarm Vietnam nadert zijn voltooiing. De uitbreiding brengt het totale bewerkte areaal in Vietnam op 190 hectare en het totale areaal binnen de Hasfarm Holdings Group in Aziƫ-Pacific op 227 hectare.

"We zijn in januari met de uitbreiding begonnen en ondanks Covid-19 is het ons gelukt om het project op schema te houden, de eerste aanplantingen gaan volgende week van start," zegt Paul Walker, operationeel directeur van Dalat Hasfarm. De uitbreiding zal bestaan uit 11 hectare snijbloemen en 3 hectare potplanten. De snijbloemenuitbreiding zal voornamelijk bestaan uit chrysanten en is bestemd voor zowel de binnenlandse markt als de export, terwijl de potplanten bestemd zijn voor de binnenlandse markt. Deze uitbreiding zal tevens voorzien in de piekvraag tijdens de Tet Holiday (Vietnamese maanvakantie).

Het jaar begon op een hoogtepunt in januari met Hasfarm Holdings als gouden winnaar in de categorie snijbloemen & bloembollen bij de AIPH internationale kweker van het jaar. Covid-19 liet in april zijn invloed gelden: een drie weken durende semi-lockdown zorgde voor een daling van de binnenlandse verkoop en de export door de lucht werd een paar weken lang aanzienlijk gereduceerd.

"Gelukkig is onze zeevrachtexport juist toegenomen, met name naar Australiƫ. We hebben in april en mei miljoenen stelen moeten vernietigen, maar het goede nieuws was dat onze 3.400 toegewijde medewerkers in Vietnam allemaal konden blijven werken, zij het in ploegendienst, terwijl ze zich hielden aan sociale distantie- en andere gezondheidsmaatregelen."

Volgens Walker is er in juni en juli een welkome toename van de vraag als gevolg van de binnenlandse verkoop en een hogere verkoop in Japan, wat goed past binnen het bestek van de aanstaande voltooiing van de uitbreiding.

Voor meer informatie:
Paul Walker
Dalat Hasfarm
paulwalker@dalathasfarm.com
www.dalathasfarm.com
www.hasfarmholdings.com

Publicatiedatum: