"we moeten weten hoeveel kilowatt er voor verwarming en koeling nodig is"

Software laat zien welke klimaatsystemen een nieuwe kas nodig heeft

"Onze software berekent de beste configuratie voor een kas voor elk gewas ter wereld," zegt Vincent Stauffer, directeur van Hortinergy, een Frans technologiebedrijf. De software wordt voornamelijk gebruikt voorafgaand aan de bouw van een gesloten kas om de apparatuur en grootte ervan te bepalen. Zo kunnen de juiste keuzes worden gemaakt voor energie-effici├źnte apparatuur voor een optimaal klimaat en de laagste energiekosten.

De kassimulatiesoftware berekent het energieverbruik en de kosten ervan (koeling, ontvochtiging, verwarming en belichting). Het geeft een model weer van het binnenklimaat als een virtuele kas, met specifieke parameters, zodat gebruikers verschillende technische oplossingen kunnen uitproberen. Telers, consultants en kasontwerpers gebruiken de software om te weten wat de beste instellingen en apparatuur zijn, ziet Vincent.

Hoeveel kilowatt?
Orange Climate, een Nederlandse leverancier van klimaattechniek, gebruikt de software van Hortinergy om de vereisten van de installatie te berekenen. Jeroen Verhagen, business unit manager van het bedrijf, vertelt hoe zij het product inzetten. "We moeten weten hoeveel kilowatt we nodig hebben voor verwarming en koeling om aan de vereiste kasvoorwaarden te voldoen en dat berekenen we met Hortinergy."

Toen het bedrijf de software net begon te gebruiken waren er nog wat problemen en vragen. "Vincent heeft echt prettig samengewerkt met ons, we bespraken alles via Teams. Hij is enorm betrokken bij het proces."

Duurzame klimaatoplossingen voor kassen en speciale concepten kunnen enorme energiebesparingen opleveren. "Met Hortinergy kunnen we berekenen hoeveel we precies besparen."

Voor meer informatie:
Hortinergy
contact@hortinergy.com
www.hortinergy.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.