"Onze software berekent de beste configuratie voor een kas voor elk gewas ter wereld," zegt Vincent Stauffer, directeur van Hortinergy, een Frans technologiebedrijf. De software wordt voornamelijk gebruikt voorafgaand aan de bouw van een gesloten kas om de apparatuur en grootte ervan te bepalen. Zo kunnen de juiste keuzes worden gemaakt voor energie-efficiƫnte apparatuur voor een optimaal klimaat en de laagste energiekosten.

De kassimulatiesoftware berekent het energieverbruik en de kosten ervan (koeling, ontvochtiging, verwarming en belichting). Het geeft een model weer van het binnenklimaat als een virtuele kas, met specifieke parameters, zodat gebruikers verschillende technische oplossingen kunnen uitproberen. Telers, consultants en kasontwerpers gebruiken de software om te weten wat de beste instellingen en apparatuur zijn, ziet Vincent.

Hoeveel kilowatt?
Orange Climate, een Nederlandse leverancier van klimaattechniek, gebruikt de software van Hortinergy om de vereisten van de installatie te berekenen. Jeroen Verhagen, business unit manager van het bedrijf, vertelt hoe zij het product inzetten. "We moeten weten hoeveel kilowatt we nodig hebben voor verwarming en koeling om aan de vereiste kasvoorwaarden te voldoen en dat berekenen we met Hortinergy."

Toen het bedrijf de software net begon te gebruiken waren er nog wat problemen en vragen. "Vincent heeft echt prettig samengewerkt met ons, we bespraken alles via Teams. Hij is enorm betrokken bij het proces."

Duurzame klimaatoplossingen voor kassen en speciale concepten kunnen enorme energiebesparingen opleveren. "Met Hortinergy kunnen we berekenen hoeveel we precies besparen."

Voor meer informatie:
Hortinergy
contact@hortinergy.com
www.hortinergy.com