Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kester laat Hortizone Pro3+ plaatsen door HCTS

Naar aanleiding van de wet- en regelgeving op het gebied van waterzuivering heeft Chrysantenkwekerij Kester in Kwintsheul ervoor gekozen om een Hortizone Pro3+ te laten plaatsen door Horticoop Technical Services (HCTS). De redenen hiervoor zijn de zuurstofverhoging in het ontsmette water, het batchgewijs ontsmetten van het drainwater en de betrouwbaarheid van het systeem. De machine is BZG gekeurd en daarmee kan Kester er de komende jaren weer tegenaan.

Buiten de kas zijn twee nieuwe silo’s geplaatst voor het opvangen van het vuil water en het ontsmette water uit de kas. Het water uit de kas wordt eerst gefilterd door een doekfilter. Daarnaast gaat ook het spuitwater over de aanwezige filters heen, zodat al het water hergebruikt wordt. Vervolgens wordt het water behandeld met ozon door de Hortizone.

Daarnaast is er ook een osmose geplaatst zodat Kester tijdens warme dagen genoeg schoon water heeft (200 m3 per dag). Hierdoor hoeft de kweker minder te spuien, omdat er minder natrium in het ingangswater zit dan gebruikelijk slootwater.

Op de waterunit is een doseerset geleverd zodat Kester waterstofperoxide kan doseren in de persleiding.

 

Voor meer informatie:
Horticoop Technical Services
www.hcts.tech 

 

Publicatiedatum: