Op 20 juli kon het VB-team aan de slag in het nieuwe kantoor aan de Galgeweg in Naaldwijk. Als kers op de taart ontving VB die dag ook het GPR duurzaamheidscertificaat.

De eerste dag in het nieuwe pand is gestart met een rondleiding en toelichting voor de monteurs. Vervolgens was er koffie voor de bouwpartners met aansluitend een lunch en kick-off voor de meest belangrijke gebruikers van het gebouw: de medewerkers.

“Het is een feest op zo’n nieuwe werkplek in een licht ruim pand te mogen werken. Wat een spectaculair uitzicht! Met dit pand geven we de missie ‘Sustainable Together’ verder vorm”, aldus Kees van der Sar, manager Finance bij VB Group.

Een officiële opening is in verband met de huidige coronaperikelen uitgesteld.

 
Vanaf deze locatie aan het verkeersplein Westerlee kan het Westlandse bedrijf haar duurzame groeiambities verder vorm geven. Zo is het pand uitgevoerd zonder aardgasaansluiting. Het dak van de bedrijfshal is uitgerust met 390 zonnepanelen die gezamenlijk 110.000 KWh elektriciteit kunnen opwekken en is het pand uitgevoerd met Triple glas. Mede hierdoor is VB energieneutraal. In de toekomst zal het pand worden aangesloten op het door VB zelf aangesloten aardwarmtenetwerk. Alle voorbereidingen zijn hier reeds voor getroffen.

GPR certificering
In opdracht van adviesbureau M3E is een uitgebreid assessment uitgevoerd en het GPR certificaat is toegekend. Dit certificaat toont de duurzaamheid van het pand aan. Met scores tussen de 7,9 en 8,8 op het gebied van de thema’s energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. 

Kristian van Nobelen van M3E: ”Er zijn ruim 1100 gebouwen in Nederland met een GPR certificaat. Als je echter kijkt naar de gebouwen met deze scores, zijn dat er al een stuk minder, namelijk slechts 75”.

Het triple glas van het pand is energiezuinig en heeft een betere geluidswering en minder kouval in de winter, wat een hoger comfort betekent. De aangelegde vijver zorgt voor waterberging, maar kan ook de biodiversiteit vergroten van de omgeving qua planten, vogels, vissen, etc. "Het is altijd een uitdaging om een aangename temperatuur te realiseren in een grote glazen ruimte. Toch is dat hier in het enorme atrium erg goed gelukt." 

Voor meer informatie:
VB Group 
info@vb.nl 
www.vb.nl