Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ruud Klasens, Schreurs

"Lat in veredeling ligt steeds hoger"

Tholen - “Strenge hygiënemaatregelen zijn niet nieuw op ons bedrijf. Al lange tijd, mede geïntensiveerd door de bacterie perikelen een aantal jaar geleden in onze business, hanteert Schreurs strenge regels. Compartimentering, desinfectie van mens en productiemiddelen bij alle ingangen en een state of the art gewasbescherming systeem zijn volledig in onze bedrijfsvoering meegenomen. Buiten de nu geldende 1.5 meter waren we al goed voorbereid op deze tijden."

Gelukkig gaan Schreurs en andere veredelaars door met het ontwikkelen van nieuwe variëteiten, en willen die graag aan de wereld laten zien. “Juist nu” vervolgt Ruud Klasens, sales manager bij Schreurs, een van internationale grootmachten in de genetica van zowel snijrozen als gerbera. “Wij zijn daarom uiteraard te bezoeken”. Nu de GreenTech en FlowerTrials niet doorgaan of worden opgeschort, zal er zeker minder bezoek zijn in deze periode. “Zonde, want er zijn prachtige nieuwkomers te zien”.


Links de Yanara!, rechtsboven de Bellini!, daaronder de Nayeli!

We lopen een rondje door de showkassen en Ruud wijst tal van nummers aan. Zo is er een nieuwe lijn van de ‘Pastini” (gerbera) in de maak, soortjes die nu bij de consument bijzonder in de smaak vallen. In de rozenkas springen in het bijzonder drie variëteiten in het oog: Yanara! en Nayeli!, die nu worden geïntroduceerd, en de Bellini! De Bellini!, is reeds in samenwerking met teler Nice2Get succesvol op de markt."

Ruud is inmiddels 11 jaar werkzaam bij Schreurs en heeft zo het nodige zien veranderen. “De lat is steeds hoger komen te liggen. Nog niet zo lang geleden was een nieuwe variëteit over het algemeen kostbaarder dan een bestaand ras. Iedereen, zowel de verkoper als de teler, was er als de kippen bij om ervoor te zorgen de boot niet te missen. Nu is dat eerder andersom, beproefde rassen hebben veel waarde. Tegenwoordig is het dan ook lastiger om een nieuw soort succesvol te maken, omdat de markt voller is maar vooral omdat de nieuwkomers op een hele lijst van criteria aantoonbaar beter moeten scoren. Deze uitdaging gaan wij uiteraard graag aan”.

De showkassen zijn te bezoeken aan de Hoofdweg 81 in De Kwakel.

Voor meer informatie:
Schreurs
Hoofdweg 81
1424 PD De Kwakel,
T: +31 (0)297 383444
E: [email protected]
www.schreurs.eu