Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ontdek ze digitaal en/of real life

Geen FlowerTrials maar wel noviteiten

Tholen - Deze week, week 24, zou normaliter de FlowerTrials plaatsvinden. De participanten in de regio's van Aalsmeer, Westland of het Duitse Rheinland Westfalen zouden vandaag de laatste puntjes op de i zetten om, dinsdag tot en met vrijdag, bezoekers uit alle hoeken van de wereld te verwelkomen. Echter, door de corona maatregelen en restricties kan het dit jaar allemaal niet doorgaan.

Of toch wel? Veel deelnemers hebben dit jaar zelfstandig mogelijkheden gecreëerd om hun nieuwe variëteiten te presenteren. De meesten zullen hun nieuwste soorten digitaal presenteren en bij sommig kan men ze zelfs nog realife bewonderen. De meeste evenementen vinden plaats in deze week, maar ook daarna zullen bij velen nog de soorten te bewonderen zijn.

Hieronder vindt u een lijstje met deelnemers die hun digitale en/of real life trials via de media hebben aangekondigd. Deze is ongetwijfeld niet volledig. Melden zich meer initiatieven, dan zullen we deze lijst aanvullen.

Digitaal

ABZ Seeds- ABZ Strawberry Trials 2020
Door middel van een video laat ABZ Seeds niet alleen hun nieuwste rassen zien, maar ook hoe leuk het is om aardbeienplanten in de tuin te hebben. De video is opgenomen in de show-tuin van Holland Strawberry House, waar men de nieuwste rassen in de echte tuin-sfeer bewonderen. "De sierlijkheid van de bloemen en aardbeien, de bij-vriendelijke eigenschap, het educatieve en vooral het plezier-aspect van de aardbeiplanten: dit alles zie je terug in deze sfeervideo van ABZ Seeds!" Klik hier voor meer de video en meer informatie. 

Beekenkamp - Flower Digi trials - week 24, 26, 28 en 30
In de week van de FlowerTrials (week 24), maar ook daarna zijn de variëteiten van Beekenkamp digitaal te zien. Door middel van blogs, Google Street View en webinars proberen ze het zo "echt" mogelijk te maken. Klik hier voor meer informatie over de Flower Digi trials.

Royal Van Zanten - V-Trials - 8-11 Juni
Van 8 tot en met 11 juni zal Royal van Zanten een serie van live-webinars organiseren. Daarnaast hebben zee een speciale evenementen website aangemaakt met informatie, nieuws, highlights, foto's en video's. Klik hier voor meer informatie over de V-Trials en klik hier voor om u aan te melden.  

PanAmerican Seed - FlowerSTREAM - 11 juni
Op 11 juni zal PanAmerican Seed een tweetal FlowerSTREAMs: webinars organiseren, waarin het bedrijf de nieuwste marktintroducties zal presenteren. De ene vindt plaats van 9 tot 10 uur en de ander van 14 tot 15 uur. Klik hier om u in te schrijven.

Takii Europe B.V. - Takii Talks - Juni 10
Op 10 juni om 15 uur zal Takii's interactieve webinar plaatsvinden waarin de noviteiten voor het aankomende seizoen worden gepresenteerd. Takii team leden Hendri, Hylke en Alan zullen u meer vertellen over de nieuwe snij bloemen en veelbelovende toevoegingen an het pot- en perk assortiment. Ook zullen ze SAHIN's Tropaeolum highlights presenteren. Klik hier om u te registreren.

Benary - Virtual Tour - week 24
In week 24 presenteert Benary de nieuwe rassen op de thuislocatie in Hann. Münden, Duitsland. Benary maakte verschillende productvideo's voor elk van de nieuwe rassen. Ook biedt de veredelaar deze week "individuele live-uitzendingen" aan. Klik hier voor de video's.

Deliflor - 3D Digi Delishow - 15 juni-15 juli
De bloeiproef die Deliflor Chrysanten normaliter onder de noemer ‘Delishow’ organiseert in de week waarin ook de FlowerTrials plaatsvinden, kan vanwege corona niet op de gebruikelijke wijze plaatsvinden. Om de internationale klanten toch van dichtbij de noviteiten te kunnen tonen, zal een ‘3D Digi Delishow’ plaatsvinden. Het online platform zal direct na week 24 live gaan voor een maand, van 15 juni tot en met 15 juli. Op beperkte schaal is er ook fysiek toegang tot de bloeiproef mogelijk voor Nederlandse klanten/handel. Dit kan alleen na het maken van een afspraak. Klik hier voor meer informatie.

Floricultura - Interactieve en geanimeerde video
Floricultura heeft een interactieve en geanimeerde video gemaakt waarin men op een digitale manier door hun Phalaenopsis assortiment kan scrollen en zo nieuwe rassen kan ontdekken. Klik hier voor de video, waar men aan het einde van de video kan kiezen welke serie ze willen zien. 

FlowerTrials
Ondanks dat de fysieke FlowerTrials nu volgend jaar van 15 tot en met 18 juni plaats zal vinden, heeft de organisatie ook aandacht besteed aan de digitale presentatie van de noviteiten van de deelnemers. Zo hebben ze op de website per deelnemer enkele variëteiten uitgelicht evenals video teasers gemaakt.

FleuroStar award
De FleuroStar award wordt normaal gesproken uitgereikt tijdens de FlowerTrials. Nu dat deze niet doorgaan dit jaar zal het evenement online plaatsvinden. De 5 soorten die zijn genomineerd staan normaal gesproken op 9 FlowerTrials locaties, maar staan nu alleen bij Takii. Klik hier voor meer informatie.

Syngenta Flowers - Virtual Tour - week 25
Het eerste evenement dat Syngenta Flowers transformeerde in een online experience was de WebCAST eind maart, dat werd gehost door de collega’s in Noord-Amerika. Twee dagen gevuld met interessante webinars, verzorgd door hun eigen technische specialisten, bleek een succes. Nu nemen ze de volgende stap door hun assortiment binnen Europa in deze online omgeving te presenteren en dit doen ze in week 25. Ze lanceren dan de Virtual Tour, een digitale Trials tentoonstelling. In deze digitale omgeving worden hun nieuwste introducties, core producten, merken en best sellers gepresenteerd. De 360° virtuele tour laat de bezoeker onze laatste toevoegingen en hoogtepunten uit het assortiment ervaren alsof deze in een echte kas aan hen gepresenteerd zijn". zegt Sandra Verlaat, Hoofd van Marketing Europe. Klik hier voor meer informatie en registratie

 

Real life

HilverdaFlorist - Connect & Create - June 2-12
HilverdaFlorist's evenement ging afgelopen dinsdag, 2 juni al van start. Tot en met 12 juni zullen ze hun nieuwe creaties in hun pot & perk en snijbloemen assortiment presenteren, zowel online als offline. Men kan hun locatie aan de Mijnsherenweg (De Kwakel, Netherlands) bezoeken of hun laatste updates online zien. Klik hier voor meer informatie en om the registreren.

Selecta one - Virtual tour en bezoek aan showtuin - nu tot september
Naast een virtuele tour in hun digitale showroom, opent Selecta one ook hun showtuinen bij hun kwekerij Filla in Straelen en hun hoofdkantoor in Stuttgart, Duitsland. Naast de huidige productlijn presenteren ze ook marketing concepten en hun highlights Dianthus I❤U, Calibrachoa Rave® Pink Hawaii, Petunia Circus Sky (klik hier voor de video). Voor het maken van een afspraak, neem contact op met uw Selecta sales agent of klik hier. Voor meer informatie, zie hun website en hum sociale media kanalen Facebook en Instagram.

Danziger - Open House - 9-12 Juni
Op de data waarin de FlowerTrials plaats zou vinden, zijn de varieteiten van Danziger nog steeds te zien. Van 9 tot en met 12 juni van 09:00-17:00 uur zullen de soorten gepresenteerd zijn bij Imperial Plants aan de Anthuriumweg 47 in Bleiswijk. Hier zullen de noviteiten en de highlights voor 2021 te bewonderen zijn. Ook zal er een digitaal tintje aan zitten, zoals een ZOOM meeting met het Danziger team in Israël. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

HBA- VIP event- week 24
Nu door corona de Flower Trials zijn geannuleerd organiseert HBA (Hydrangea Breeders Association) haar eigen VIP-event: een presentatie die klanten de gelegenheid biedt een aantal vernieuwende HBA-potrassen te bekijken en informatie op te doen in een persoonlijke sfeer. Bezoekers zijn van woensdag 10 juni t/m vrijdag 12 juni op afspraak van harte welkom op de HBA-locatie aan Achterweg 58a in De Kwakel. Informatie en aanmeldingen bij Jan ten Brinke: 06 55826 262 of jan.ten.brinke@agriom.nl 

Elsner pac -  Open Days - 13 and 14 juni
Op 13 en 14 juni van 9 tot 16 uur kan men bij Elsner pac in Thiendorf, Duitsland, niet alleen het commerciële assortiment en de noviteiten, maar ook de nieuwe productie, veredeling en elite kas bezichtigen. Klik hier voor meer informatie en om aan te melden.

Dümmen Orange - show gardens en digital tour (gehele zomer)
De showkas van Dümmen Orange in Kwakel, Nederland en in Rheinberg, Duitsland zijn open voor bezoekers; en niet alleen deze week, maar de gehele zomer, om alle bezoekers de gelegenheid te geven langs te komen om te praten. Ten tweede heeft men een digitale tour gemaakt, welke te bewonderen is op de website.

MNP/Suntory - Suntory Summer Garden 2020 - 15 Juni - 28 Augustus
Door het annuleren van de FlowerTrials heeft MNP/ Suntory besloten deze zomer haar proeftuinen te openen, om klanten toch de kans te geven om de innovaties van dit jaar in een veilige omgeving te bekijken. De nieuwe Suntory Summer Garden 2020 is open voor productspecialisten, handelsmarketeers en kopers. Voor meer informatie en registreren voor een privé rondleiding kan via www.suntorysummergarden.com.   

Meer evenementen?
Zijn we in dit rijtje nog evenementen vergeten? Schroom niet en laat het ons weten door middel van een mailtje.