Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lensli Substrates optimaliseert zeef voor orchideeën substraat

Lensli Substrates beschikt over een speciale bark zeefinstallatie voor orchideeën substraat in haar fabriek in Bleiswijk. Deze machine is niet minder dan 17 meter lang. Eens in de zoveel tijd wordt deze installatie open gemaakt en voorzien van nieuwe zeefmatten. Begin 2020 koos men voor een extra kwaliteitsslag bij het aanpassen van de zeef, wat in onderstaande video te zien is.

In 2014 heeft Lensli (voorheen Lentse & Slingerland Potgrond) een volledig nieuwe fabriek gebouwd in Bleiswijk speciaal voor de productie van orchideeënsubstraat. De belangrijkste machines voor de productie van goed orchideeënsubstraat zijn de 4 speciale schudzeven en de stenenscheider, die het hoofdbestanddeel bark optimaliseren. Ook de menglijn is een essentieel onderdeel van de fabriek, waarin de grondstoffen in de juiste verhouding worden samengebracht.

De in 2014 geplaatste zeefinstallatie wordt gebruikt om enerzijds de grondstof (bark) vrij te maken van fijne delen en zo alleen de zuivere delen bark te behouden. Anderzijds is de zeef bedoeld om grote en kleine barkdelen van elkaar te scheiden. Op deze manier ontstaan delen van dezelfde groottes (fracties). Door de bandbreedte van deze fracties te verkleinen, worden de barkdelen nog meer van gelijke grootte binnen dezelfde fractie. Wanneer de fractie gebruikt wordt, leidt dit tot een versterking van de homogeniteit in de pot. Dit heeft als gevolg dat bijvoorbeeld water gelijkmatiger verdeeld en afgevoerd kan worden.

Om de kwaliteit van onze fracties te blijven verbeteren, worden de zeefmatten van alle 4 zeven regelmatig vervangen voor een volgende optimalisatieslag van de fracties.

 

Voor meer informatie:
Lensli
www.lensli.com
info@lensli.com  

Publicatiedatum: