Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse hightech vertalen naar midtech: wie helpt?

In Nederland worden hoge producties behaald met het telen van tomaten. Denk aan meer dan 70 kg/m2 terwijl het wereldwijde gemiddelde rond de 3 kg/m2 ligt. Dit is inclusief westerse landen zoals Spanje, Marokko en zelfs de VS. Hoe komt dit verschil?

Naast schaalvergroting speelt technologie op het gebied van water en klimaat een grote rol. In Nederland worden kassen aangestuurd door klimaatcomputers die automatisch zaken als verwarmings-, scherm-, belichting-, ventilatie-, CO2, ont- of bevochtigings- en watertechnische installaties regelen. Door de juiste tools en installaties kunnen telers in Nederland een optimaal klimaat en watergift realiseren.

Goede ideeën
Startende internationale teler met bedekte teelt hebben behoefte aan meer automatisering maar de hightech oplossingen zijn dan vaak nog te complex en te kostbaar, zag Royal Brinkman in de praktijk. Daarom zoekt het bedrijf ideeën in om hightech uit Nederland te vertalen naar betaalbare oplossingen voor internationale markten op het gebied van watergift en klimaat. 

De beste ideeën krijgen van Royal Brinkman  een kans om het product door te ontwikkelen zodat deze toegepast wordt in de midtech tuinbouw. Lees hier meer en doe mee. Deadline? 16 maart 2020 om 17.00. 

Voor meer informatie:
Royal Brinkman 
info@royalbrinkman.nl
www.royalbrinkman.nl

Publicatiedatum: