HBA introduceert twee nieuwe snijhortensia's

HBA (Hydrangea Breeders Association) introduceert tijdens de Trade Fair in Aalsmeer (standnummer 22.18) twee nieuwe, enkelbloemige snoeirassen: Royal Palace en Royal Parade. En deze zijn, zo verzekert Agriom-directeur Jaap Stelder, "écht bijzonder".

Royal Palace classic (links) en Royal Parade blue (rechts)

Grote aantallen
HBA heeft in De Kwakel ruimte gereserveerd om jonge planten te maken van noviteiten. Jaarlijks worden per soort enkele duizenden jonge planten in 14 cm containers opgepot. Stelder: "Met die planten kunnen geïnteresseerde kwekers een kraanvak aanplanten zodat ze een eerste ervaring met onze nieuwe rassen kunnen opdoen. Als het bevalt, kunnen daarna grotere aantallen bij onze vermeerderaar besteld worden."

Om de markt nog meer te prikkelen en geïnteresseerden kennis te laten maken met nieuw sortiment, voert HBA sinds kort ook een aantal selecties aan op de veiling in Aalsmeer. Het gaat dan om kleine aantallen van échte nieuwigheden. "We willen geen producent zijn", benadrukt Stelder. "De bedoeling is om kwekers en exporteurs op deze manier wat te laten snuffelen aan de noviteiten die we in petto hebben."

Er is veel belangstelling voor de introducties van HBA, merkt Stelder. "Wij doen al een paar jaar mee, maar nu begint ons werk zichtbare resultaten op te leveren. Wij richten ons niet op mainstream soorten, maar zoeken naar niches. We willen bijzonderheden bieden waar de markt echt iets mee kan."

Voor meer informatie:
Hydrangea Breeders Association B.V.
Achterweg 58a
NL – 1424 PR De Kwakel
E: info@hydrangeabreeders.nl
www.hydrangeabreeders.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.