Mogelijk betere manier gevonden voor verwerking van B-hout

Het Eranet project REFAWOOD is na ruim drie jaar onderzoek afgerond. Het CoEBBE lectoraat Biobased Energy was in dit project betrokken met onderzoek naar de economische consequenties van het gebruik van additieven zoals gerecycleerd gips in B-hout gestookte bio-energiecentrales.

Verbranding van schoon en verontreinigd afvalhout, het zogenaamde B-hout, is in veel Europese landen een gangbare praktijk  geworden en is een belangrijke bron van hernieuwbare elektriciteit en warmte. Het biedt een levensvatbare en duurzame end-of-life-oplossing voor B-hout.

Dit B-hout bevat echter vaak elementen die het risico vergroten op problemen in de ketel van de energiecentrale waaronder slakvorming en corrosie. Dit leidt tot een lager rendement en kortere levensduur van de centrale.

Binnen het Eranet REFAWOOD project is onderzoek gedaan naar verschillende additieven en zijn deze in verschillende centrales in Polen, Zweden, Oostenrijk en Duitsland op full-scale getest.

De resultaten zijn gepresenteerd op de European Pellet Conference 2019 in Wels, Oostenrijk. Een samenvatting van de resultaten zijn hier te vinden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.